Τοπικά

Πέμπτο κρούσμα Η1Ν1 στο Νοσοκομείο του Βόλου – Επιβεβαιώθηκε το στέλεχος σε 50χρονο

Το στέλεχος της γρίπης Η1Ν1 επιβεβαιώθηκε σε 50χρονο άνδρα ο οποίος νοσηλεύεται από την Δευτέρα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου Βόλου όντας διασωληνωμένος.
Όπως τονίστηκε από την ΜΕΘ, ο 50χρονος εισήχθη στην ΜΕΘ την περασμένη Δευτέρα. Αρχικά αποτελούσε ύποπτο περιστατικό και γι’ αυτό εστάλησαν τα δείγματα στο αρμόδιο εργαστήριο το οποίο απάντησε τελικά ότι πρόκειται για κρούσμα με τον ιό Η1Ν1.
Πρόκειται για το πέμπτο επιβεβαιωμένο κρούσμα που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Βόλου. Από τα προηγούμενα τέσσερα κρούσματα δυστυχώς δύο ηλικιωμένοι που είχαν και άλλα προβλήματα υγείας, απεβίωσαν, ενώ ο ένας άνδρας και η μία γυναίκα βγήκαν από την ΜΕΘ.

Αξίζει να σημειωθεί πως πέρυσι δεν είχε γίνει καμία εισαγωγή ατόμου με γρίπη στην ΜΕΘ, καθώς υπήρχε άλλο στέλεχος ο Η2Ν3, δηλαδή πιο ήπιο από το φετινό που είναι ιδιαίτερα επιθετικό.
Φέτος όμως τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά. Η νοσηρότητα άγγιξε πολύ υψηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα ακόμη και στις πρώτες μέρες της Άνοιξης η γρίπη να ταλαιπωρεί κόσμο, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις κάποιοι επιβαρύνονται ακόμη περισσότερο, με αποτέλεσμα να χρειάζεται η διασωλήνωσή τους στην ΜΕΘ.

Πάντως από την ΜΕΘ αναφέρθηκε πως τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια μικρή ύφεση όσον αφορά την νοσηρότητα η οποία σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ θα συνεχίσει και τον τρέχοντα μήνα.
Ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ματθαίος Δραμητινός δήλωσε πως «η απάντηση που λάβαμε από το αρμόδιο εργαστήριο για τον 50χρονο, είναι πως πρόκειται για κρούσμα Η1Ν1. Πάντως η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή.».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το