Κόσμος

Πεκίνο: Μία χρεοκοπία της Ελλάδας δεν θα έχει τεράστιες συνέπειες στην Κίνα

Êßíá ÷Üñôçò

Μία χρεοκοπία της Ελλάδας δεν θα έχει τεράστιες συνέπειες στην Κίνα, καθώς η χώρα έχει περιορισμένες επενδύσεις στη χώρα, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Εμπορίου, σύμφωνα με κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την China Daily ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου Σεν Ντανγιάνγκ δήλωσε ότι η Κίνα έχει επενδύσει 1,3 δισεκατομμύριο δολάρια στην Ελλάδα, στον τομέα της ναυτιλίας και των επικοινωννιών, ένα ποσό που δεν θεωρείται «σημαντικό».

Ελληνικές επιχειρήσεις έχουν επενδύσεις ύψους μόνο 96 εκατομμυρίων δολαρίων στην Κίνα και δεν έχουν κάνει νέες επενδύσεις φέτος, σημειώνει η εφημερίδα.

«Καθώς το ύψος των άμεσων επενδύσεων της Κίνας στην αγορές της Ευρωπαϊκής Ενωσης συνεχίζεται να αυξάνεται σημαντικά, η Κίνα ελπίζει ότι η οικονοιμκή κατάσταση στης Ελλάδας μπορεί να διευθετηθεί και να βελτιωθεί», πρόσθεσε ο Σεν.

Η Κίνα θεωρεί την Ελλάδα ως πύλη τόσο προς την Αφρική όσο και για την Ευρώπη για τη μεταφορά των κινεζικών προϊόντων. Η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Κίνας και η Κίνα είναι ο δεύτερος εμπορικός εταίρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το Πεκίνο έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι επιθυμεί μία ενωμένη Ευρωπαϊκή Ενωση και ένα δυνατό ευρώ, με την Ελλάδα τμήμα του.

Στη διάρκεια επίσκεψης στις Βρυξέλλες τον περασμένο μήνα ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ υπογράμμισε ότι η Κίνα δεν θέλει να δει την Ελλάδα εκτός της Ευρωζώνης και ότι θα συνεχίσει να αγοράζει τίτλους χρέους της νομισμαστικής ένωσης.

Τον Φεβρουάριο ο Λι ζήτησε από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα να διασφαλίσει την προστασία των δικαιωμάτων των κινεζικών επιχειρήσεων και να υποστηρίξει το κινεζικό σχέδιο επενδύσεων στο λιμάνι του Πειραιά.

Πηγή:naftemporiki.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το