Αθλητισμός

Πειθαρχική διαδικασία για αστυνομικούς με αφορμή την «εισβολή» Μελισσανίδη

Σε απολογία για πλημμελή άσκηση καθηκόντων κλήθηκαν από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής πέντε αστυνομικοί που επέτρεψαν στον Δημήτρη Μελισσανίδη και τον Γιάννη Παπαδόπουλο, να μπουν στα αποδυτήρια των διαιτητών, στο ημίχρονο του ντέρμπι ΑΕΚ – ΠΑΟΚ.
Πρόκειται για έναν αστυνομικό διευθυντή, έναν αστυνόμο και τρεις αστυφύλακες για τους οποίους διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Στο φύλλο αγώνα ο Ελβετός Κλόσνερ ανέφερε αρχικά ότι «κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας αυτής υπήρχαν 3 αστυνομικοί οι οποίοι καθόντουσαν πίσω από αυτούς τους δύο κυρίους και όχι ανάμεσά μας προστατεύοντάς μας» και στη συνέχεια ότι κατά τη διάρκεια της εισόδου Μελισσανίδη και Παπαδόπουλου στα αποδυτήρια… «κανείς από τους αστυνομικούς δεν προσπάθησε να τους σταματήσει να εισέλθουν» και τέλος ότι στις διαμαρτυρίες εντός των αποδυτηρίων «κανένας αστυνομικός δεν προσπάθησε να μπει για να μας βοηθήσει».

Να σημειωθεί τέλος, ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης τιμωρήθηκε από το Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Σούπερ Λιγκ, με ένα μήνα απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο και 10.000 ευρώ πρόστιμο, τη μικρότερη προβλεπόμενη ποινή ενώ ο Γιάννη Παπαδόπουλος απαλλάχθηκε.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Ανακοινώνεται ότι, από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής έχει κινηθεί ήδη η πειθαρχική διαδικασία σε βάρος (5) αστυνομικών (Αστυνομικού Διευθυντή, Αστυνόμου και τριών Αστυφυλάκων), οι οποίοι κλήθηκαν σε απολογία για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων τους, σε σχέση με περιστατικό εισόδου ατόμων στα αποδυτήρια των διαιτητών της ποδοσφαιρικής συνάντησης Α.Ε.Κ. – Π.Α.Ο.Κ., την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019, στο Ο.Α.Κ.Α»

Πηγή: sdna.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το