Τοπικά

“Παιδοπολίτης της χρονιάς 2014”, ο ταξιτζής Γ. Αντωνάκος

Φωτό από την περυσινή βράβευση
Φωτό από την βράβευση του Παιδοπολίτη του 2013

Εκδήλωση για να τιμηθεί ο «Παιδοπολίτης της Χρονιάς 2014» πραγματοποιεί την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου στις 11π.μ. στις εγκαταστάσεις της Παιδόπολης Αγριάς, ο Σύλλογος Αποφοίτων Παιδοπόλεων. Ο θεσμός αυτός ξεκίνησε από το 2010 και έκτοτε συνδυάζεται η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας  με την απονομή αυτού του εξαιρετικά τιμητικού τίτλου σε κάποιον από τους Απόφοιτους των Παιδοπόλεων, που με την στάση του συνέβαλε στη διατήρηση της άριστης εικόνας που  η κοινωνία έχει διαμορφώσει για τα «παιδιά» που φιλοξενήθηκαν διαχρονικά στις Παιδοπόλεις. Στην εκδήλωση της Κυριακής θα γίνει και απολογισμός των δράσεων του Δ.Σ. για τη χρονιά που πέρασε.

Φέτος ως υπόδειγμα εντιμότητας και ακεραιότητας θα τιμηθεί ο απόφοιτος της Παιδόπολης «Αγία Σοφία» Γιάννης Αντωνάκος από τον Πόρο του Ηρακλείου, που βρήκε στο ταξί του, το Φεβρουάριου του 2014 μια ξεχασμένη τσάντα με ένα μικρό θησαυρό,  αλλά δεν πέρασε ούτε σαν σκέψη από το μυαλό του να τον κρατήσει! Μάλιστα, τα χρήματα προορίζονταν για σχολική εκδρομή.

Την τσάντα που περιείχε 15.000 ευρώ, ξέχασε μέσα στο ταξί η υπεύθυνη καθηγήτρια για την εκδρομή της Γ’ τάξης του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου , που πέρασε δραματικές στιγμές όταν αντιλήφθηκε την απώλεια. Όχι μόνο γιατί δεν είχε τη δυνατότητα να πληρώσει από την τσέπη της τα χαμένα χρήματα, αλλά και γιατί οι μαθητές θα έχαναν την εκδρομή που με τόση αγωνία περίμεναν.
Ο Γ. Αντωνάκος για την πράξη του αυτή  τιμήθηκε από τους φορείς του Ηρακλείου ενώ τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν εκτενώς στο θέμα.

Η φετινή εκδήλωση περιλαμβάνει και μουσικό πρόγραμμα , που επιμελήθηκε ο γνωστός μαέστρος , φίλος του Συλλόγου μας Γιώργος Διαμαντόπουλος με τα παιδιά από τη Θεατρική Ομάδα «Επί Σκηνής», Σόνια Βλιώρα , Μαρία Σταμπούλογλου , Παναγιώτης Σπανός , Μαρία Τεχνοπούλου , Σπύρος Αετόπουλος και Δέσποινα Δοδοντζίδου και το παρουσιάζουν αφιλοκερδώς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το