Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ στο κέντρο του Βόλου, από αντιεξουσιαστές που συμμετείχαν σε μια από τις τρεις πορείες για το Πολυτεχνείο. Στο στόχαστρο των διαδηλωτών βρέθηκαν κεντρικά καταστήματα τραπεζών και ενεχυροδανειστήριο, εναντίον του οποίου επιτέθηκαν με ρόπαλα σπάζοντας εξωτερική κάμερα. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το κτίριο Παπαστράτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου έσπασαν μάρμαρα και ξήλωσαν πλακάκια από το πεζοδρόμιο. Με κομμάτια μάρμαρου και πέτρες στα χέρια ανέβηκαν προς την εμπορική αγορά και όταν έφθασαν κοντά στο κατάστημα Public επιτέθηκαν με φωτοβολίδες και πέτρες εναντίον των αστυνομικών ενώ δίπλα από τις διμοιρίες βρισκόταν παιδότοπος. Εκείνη την ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη παιδικό πάρτι όταν οι αντεξισουσιαστές άρχισαν να πετούν μολότοφ και πέντες . Έντρομοι οι γονείς πήραν τα παιδιά τους και άρχισαν να τρέχουν. Επικράτησε πανικός καθώς η αγορά ήταν γεμάτη από κόσμο.
Στη συνέχεια άρχισαν να πετούν πέτρες και έσπασαν την τζαμαρία ενός αυτοκινήτου, ενώ όταν έφθασαν στη συμβολή των οδών Ογλ και Ερμού πέταξαν μολότοφ με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά ένα άλλο αυτοκίνητο, η οποία σβήστηκε αμέσως με πυροσβεστήρα. Επίσης στις φλόγες τυλίχθηκε και ένα ράφι με χαρτικά έξω από κατάστημα. Οι αντιεξουσιαστές στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την οδό Δημητριάδος, όπου επίσης πέταξαν μολότοφ. Ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενισχυμένη με διμοιρία και από την Καρδίτσα, παρακολουθούσε στενά τις κινήσεις των διαδηλωτών, οι οποίοι γύρω στις 9 το βράδυ “ταμπουρώθηκαν” στο κτίριο του Πανεπιστημίου.
Μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ζήτησαν να απομακρυνθούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας
Στο μεταξύ, με καθυστέρηση ξεκίνησε γύρω στις 6:30 το απόγευμα η πορεία φοιτητών και εκπροσώπων φορέων του Βόλου για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στη Θόλο του κτιρίου Παπαστράτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κατά τη διάρκεια της οποίας επικράτησε ένταση όταν μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ζήτησαν από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να απομακρυνθούν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι απειλήθηκε σοβαρό επεισόδιο μεταξύ δυο ατόμων, το οποίο δεν πήρε διαστάσεις μετά από παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων.
Φωτογραφικό υλικό από τη συγκέντρωση των σωματείων στην Πλατεία Πανεπιστημίου
