Κατηγορίες: Ελλάδα

Παιδιά που πεινάνε σε σχολεία της Αθήνας

Περιστατικά παιδιών με υποσιτισμό σε σχολεία του δήμου Αθηναίων, κοινοποίησαν εκπαιδευτικοί σήμερα, κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αθηναίων, αφού οι σοβαρές καθυστερήσεις στο διεθνή διαγωνισμό προμήθειας τροφίμων – ύψους σχεδόν 1 εκατ. ευρώ – έχει στερήσει το Δημοτικό Βρεφοκομείο από τη δυνατότητα να προετοιμάζει καθημερινά 10.500 μερίδες φαγητού που διανέμονται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, στα σχολεία και στα συσσίτια του δήμου.
Ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο η τροφοδοσία του Δημοτικού Βρεφοκομείου γίνεται από χορηγίες, με αποτέλεσμα να προετοιμάζονται μόνον οι 4.500 μερίδες φαγητού για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Στα σχολεία δεν μοιράζονται μερίδες, ενώ τα συσσίτια του δήμου Αθηναίων έχει αναλάβει κέτερινγκ που έχει και στο παρελθόν διανείμει μερίδες στα συσσίτια.
Δυο εκπαιδευτικοί, η Ανδριανή Προκόπη από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Παρθενώνας» και ο Μαριόλης Δημήτρης από τον Α’ Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Αμπελόκηποι», αναφέρθηκαν σε περιστατικά υποσιτισμού παιδιών στα σχολεία. Οι δυο εκπαιδευτικοί χαρακτήρισαν την κατάσταση «δραματική», σημείωσαν, ότι καλούνται «να διδάξουν σε παιδιά που πεινάνε», ενώ ο κ. Μαριόλης αναφέρθηκε ειδικά στην περίπτωση «παιδιού που είχε να φάει δυο ημέρες».
Κατά την περσινή σχολική χρονιά διανέμονταν από το δήμο 1.200 μερίδες σε παιδιά σχολείων, ενώ – όπως είπε ο κ. Μαριόλης – τη φετινή χρονιά τα αιτήματα αυξήθηκαν στην αρχή της σχολικής χρονιάς κατά 600. Όπως εξήγησε, τα αιτήματα συμπληρώνονται από τους διευθυντές των σχολείων -οπότε δεν τίθεται θέμα μη αξιοπιστίας τους- και ο αριθμός τους είναι σταθερά αυξητικός.
Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης διαβεβαίωσε, ότι το πρόβλημα θα λυθεί έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.
Παρόλα αυτά, ο διαγωνισμός -όπως είπε ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κωνσταντίνου- έχει μπλοκάρει εδώ και ένα χρόνο και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί. Ευθύνες για την κατάσταση αποδόθηκαν από τον κ. Καμίνη σε γραφειοκρατικά προσκόμματα, ενώ ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Μπρούλιας σημείωσε ότι «ευθύνες υπάρχουν και σε εμάς και στην κυβέρνηση».

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

ΑΣΕΠ 1Κ/2024: Παράταση έως και την Τετάρτη για 1.213 προσλήψεις στη δημοτική αστυνομία

Παράταση στις αιτήσεις για τη Δημοτική Αστυνομία - έληγαν σήμερα - ανακοίνωσε το Ανώτατο Συμβούλιο…

26 Μαρτίου 2024

Οι φυσικές καταστροφές στοίχισαν 108 δισεκατομμύρια δολάρια στις ασφαλιστικές εταιρείες το 2023

Οι φυσικές καταστροφές προκάλεσαν ζημιές 280 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2023 στον κόσμο, από τα οποία…

26 Μαρτίου 2024

Επίσκεψη του ΣΕΗΜ στο σχολικό συγκρότημα Φυτόκου

Ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Ν. Μαγνησίας (ΣΕΗΜ) πραγματοποίησε μια ενδιαφέρουσα επίσκεψη στο Σχολικό Συγκρότημα Φυτόκου,…

26 Μαρτίου 2024

Ομιλία του Μητροπολίτη Καμερούν Γρηγόριος (Στεργίου) «Η ιεραποστολή ως λειτουργία μετά τη λειτουργία»

Την Πέμπτη 28 Μαρτίου και ώρα Ελλάδας 8 μ.μ. πραγματοποιείται η τέταρτη εκδήλωση του κύκλου…

26 Μαρτίου 2024

Πάνω από 10 εκατ. άτομα νοσούν από φυματίωση παγκοσμίως, στο 50% η θνητότητα χωρίς θεραπεία

Περισσότεροι από 10 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο νοσούν από φυματίωση και χωρίς θεραπεία…

26 Μαρτίου 2024

Οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου – Παγκύπριου στον τελικό του διαγωνισμού Young BusinessTalents

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024 η ομάδα CENTAURUS του 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου, αποτελούμενη από…

26 Μαρτίου 2024