Παραπολιτικά

Παιχνίδια με το δράμα “Θ”

Ο Βόλος, με την ευθύνη του Στρατού, έχει φιλοξενήσει τους πρόσφυγες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν ξέρουμε πώς θα ήταν η κατάσταση και ποια εικόνα θα είχε διαμορφωθεί εάν ο αριθμός των προσφύγων ήταν μεγαλύτερος, αλλά σήμερα οι άνθρωποι φιλοξενούνται σε αξιοπρεπείς συνθήκες. Δεν έχουμε αποφανθεί εμείς, με δικό μας πόρισμα, αλλά η Ύπατη Αρμοστεία που επισκέφθηκε τον χώρο.
Κάτοικοι μιας πόλης με χιλιάδες προβλήματα συρρέουν καθημερινά για να προσφέρουν ό,τι μπορούν, γιατροί δημιούργησαν αμέσως ιατρείο, εθελοντικές ομάδες βρίσκονται επί ποδός. Το φαγητό και η προσοχή στα παιδιά δεν λείπουν.
Ότι δεν υπάρχει στις εγκαταστάσεις του «Μόζα» wi-fi για να επικοινωνούν οι πρόσφυγες με τους δικούς τους είναι πρόβλημα. Αλλά λύνεται. Δεν πεινάνε, δεν κρυώνουν, δεν είναι φυλακισμένοι, κυκλοφορούν στην πόλη.
Αλληλέγγυοι έκριναν ότι το wi-fi και η έλλειψή του είναι ζήτημα ζωής και θανάτου και έπεισαν τους ανθρώπους που πολλές φορές αγκάλιασαν τον θάνατο ότι πρέπει να διαμαρτυρηθούν για την έλλειψή του. Τους έπεισαν ότι μόνοι τους πρέπει να διαχειρίζονται τα τρόφιμα, λες και όταν γίνεται η διανομή από τους εθελοντές σε καθημερινή βάση, τους κλέβουν δράμια…
Χθες έγινε στου «Μόζα» «επανάσταση» και 20 πρόσφυγες με τη συνδρομή των «φίλων αλληλέγγυων» δεν επέτρεψαν να διανεμηθεί φαγητό. Ούτε στα παιδιά. Αλληλεγγύη στην πείνα βέβαια δεν υπάρχει. Νηστικοί στον καταυλισμό έμειναν οι άνθρωποι που δεν βλέπουν μπροστά τους καμία προοπτική, κανένα μέλλον. Με αυτή την ψυχολογία, με αυτό το δράμα παίζουν οι δήθεν «αλληλέγγυοι»…

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το