Τοπικά

Το παιχνίδι που ταξιδεύει στα σχολεία – Οι μαθητές αναβαθμίζουν τις δεξιότητές τους στην πληροφορική

«Employ» είναι το παιχνίδι που δημιουργήθηκε από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και την ερευνητική ομάδα που συμμετέχει και το οποίο χρησιμοποιείται ήδη στις αίθουσες των εργαστηρίων πληροφορικής από τους μαθητές, οι οποίοι διευρύνουν τις δεξιότητές τους στη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Στο 2ο Γυμνάσιο Βόλου οι μαθητές της Β’ Τάξης μυήθηκαν στο πρόγραμμα και έδειξαν πολύ ενθουσιασμένοι.
Ο μαθητής Ιάσονας Ποπώλης τόνισε πως «το παιχνίδι ήταν πως βρισκόμαστε σε μια δουλειά και πρέπει να κάνουμε κάποιες εργασίες, για να μαζέψουμε πόντους και χρήματα, για να κερδίσουμε. Ως εργαζόμενοι θα έπρεπε να ανοίξουμε αρχεία, να αντιγράψουμε φάκελους και άλλα. Ήταν κάτι πολύ χρήσιμο, που θα μας βοηθήσει στο μέλλον».
Από την πλευρά του ο μαθητής Γιώργος Πέτρου επισήμανε πως «μέσω του παιχνιδιού μαθαίνουμε καινούρια πράγματα για την πληροφορική και βασικές λειτουργίες, που χρειάζεται να κάνουμε ακόμη και εμείς. Είναι πολύ καλό και θα μας βοηθήσει στο μέλλον».

Στο 2ο Γυμνάσιο Βόλου οι μαθητές της Β’ Τάξης μυήθηκαν στο πρόγραμμα και έδειξαν πολύ ενθουσιασμένοι

Ο σχολικός σύμβουλος πληροφορικής κ. Χαράλαμπος Σταχτέας ανέφερε πως «βρεθήκαμε στο 2ο Γυμνάσιο Βόλου, στο πλαίσιο ανάδειξης και αξιοποίησης καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας. Στην προκειμένη περίπτωση χρησιμοποιούμε ένα «έξυπνο» παιχνίδι, που έχει παραχθεί από ερευνητική ομάδα, που συμμετέχει και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ώστε να διαπιστώσουμε, εάν τα παιδιά μπορούν να μάθουν ευκολότερα, γρηγορότερα, βασικές δεξιότητες χρήσης υπολογιστών, με τη βοήθεια του παιχνιδιού».
Η απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών κ. Δέσποινα Στύλλα επισήμανε πως «εκπροσωπώ την κ. Χαρίκλεια Τσαλαπάτα και ήρθαμε στο σχολείο, για να κάνουμε μια εφαρμογή του προγράμματος, που ουσιαστικά χρησιμεύει σαν συμπληρωματικό εργαλείο. Το παιχνίδι αναφέρεται σε ηλικίες 10-15 ετών. Τα παιδιά μέχρι στιγμής είναι πολύ ενθουσιασμένα, καθώς μαθαίνουν να στέλνουν e-mail, να διαχειρίζονται τα αρχεία, να αναζητούν στο διαδίκτυο, να κάνουν επεξεργασία εικόνας ή υπολογισμούς σε υπολογιστικά φύλλα. Τα παιδιά παριστάνουν ότι είναι εργαζόμενοι σε γραφείο, όπου ο προϊστάμενός τους τούς αναθέτει κάποιες εργασίες».

Η καθηγήτρια πληροφορικής του σχολείου κ. Ευαγγελία Γάτου υπογράμμισε πως «είναι αναγκαίες τέτοιες καινοτόμες δράσεις, γιατί τα παιδιά ενδιαφέρονται ακόμη περισσότερο να μάθουν».
Ο διευθυντής του σχολείου κ. Απόστολος Ζαχαρός επισήμανε πως «το σχολείο μας αξιοποιεί την καινοτόμα γνώση, που παράγεται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας προς όφελος των μαθητών».
Το μάθημα της πληροφορικής διδάσκεται μια ώρα την εβδομάδα στο Γυμνάσιο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το