Τοπικά

Παύλος Πάνος: Στόχος και δεύτερο Γηροκομείο στην πόλη

Την ανάγκη ίδρυσης και λειτουργίας ενός ακόμη Γηροκομείου, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί, όπως αποτυπώνεται και στον αριθμό των 40 αιτήσεων που βρίσκονται σε αναμονή, επισημαίνει ο πρόεδρος του Γηροκομείου Βόλου κ. Παύλος Πάνος.
Ο ίδιος αρχές Φθινοπώρου αναμένεται να απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους αρμόδιους τοπικούς φορείς στο πλαίσιο πραγματοποίησης σύσκεψης, όπου θα αναπτυχθεί με μεγαλύτερη εξειδίκευση το ζήτημα της κατασκευής νέου Γηροκομείου.
«Η κατασκευή και λειτουργία ενός δεύτερου Γηροκομείου στην περιοχή μας είναι απαραίτητη με δεδομένο το ενδιαφέρον που υπάρχει από τους ηλικιωμένους για να βρουν στέγη η οποία θα τους εξασφαλίζει ποιότητα στην διαμονή και την περίθαλψη» επισημαίνει ο. Πάνος.

Σύμφωνα με τον ίδιο «αυτή τη στιγμή στο Γηροκομείο διαμένουν 125 άτομα, όταν η άδεια λειτουργίας επιτρέπει 100 άτομα, ενώ έχουμε και 40 αιτήσεις στην αναμονή. Υπάρχουν πολλοί ηλικιωμένοι που αναζητούν μια στέγη, μια ευρύτερη φροντίδα. Για παράδειγμα το 1/3 των ηλικιωμένων που εξυπηρετούμε, ζουν μόνοι τους, δεν έχουν κάποιο δικό τους άνθρωπο στη ζωή. Επίσης υπάρχουν και άλλοι ηλικιωμένοι που τα παιδιά τους εργάζονται και ζουν σε άλλες πόλεις, ακόμη και στο εξωτερικό. Οι ανάγκες αυξάνονται και πιστεύω ότι ένας επόμενος σημαντικός στόχος πρέπει να είναι η κατασκευή νέου Γηροκομείου. Εμείς θα ετοιμάσουμε μια μελέτη, ένα σχέδιο και θα απευθύνουμε κάλεσμα σε αρμόδιους φορείς, όπως Περιφέρεια, Δήμους, να συμμετάσχουν σε σύσκεψη και να δούμε τις προοπτικές αυτού του εγχειρήματος. Εμείς θα παρουσιάσουμε τα δεδομένα και την ανάγκη να αποκτήσει η πόλη και ένα δεύτερο Γηροκομείο που θα ωφελήσει πολλαπλά τους ηλικιωμένους και τις οικογένειές τους».
Ο κ. Πάνος συμπλήρωσε πως το Γηροκομείο θα μπορούσε να γίνει σε οικόπεδο του Ιδρύματος ή και αλλού. Υπάρχουν χώροι και θα μπορούσε να ανεγερθεί το κτίριο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αρκεί να υπάρχουν διάθεση και μεράκι.
Παράλληλα αναφέρθηκε και στις δωρεές επισημαίνοντας πως έχουν τετραπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια και αποτελούν σημαντικό πόρο για την εξέλιξη του Ιδρύματος.

Ο κ. Πάνος που εξελέγη ξανά πρόεδρος για την επόμενη τριετία τόνισε πως «μέσα στους επόμενους στόχους είναι μεταξύ άλλων η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Ιδρύματος. Το Γηροκομείο διαθέτει 90 ακίνητα. Την τελευταία εξαετία έχουν ανακαινιστεί και ενοικιαστεί συνολικά 30-35 ακίνητα. Υπάρχουν άλλα δέκα ακίνητα, σε Αθήνα, Σέρρες και Θεσσαλονίκη, που θέλουμε να αξιοποιήσουμε στο επόμενο διάστημα».
Από τα 125 άτομα που διαμένουν στο Γηροκομείο, υπάρχουν οι ηλικιωμένοι που αυτοεξυπηρετούνται, αυτοί που βρίσκονται σε μια ενδιάμεση κατάσταση, καθώς και αυτοί που είναι κλινήρεις.
Οι εργαζόμενοι του Γηροκομείου ανέρχονται στους 55. Ο κ. Πάνος ανέφερε πως στο προσεχές διάστημα θα παρουσιαστούν και οι ισολογισμοί με διάφορα οικονομικά στοιχεία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το