Τοπικά

Πατσιαντάς-Οικονόμου: “Οι ίδιοι ομολογούν όσα καταγγείλαμε” – Απάντηση στη δημοτική αρχή για την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ

Απαντώντας στη δημοτική αρχή, ο Μ.Πατσιαντάς, τακτικό μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ και η Ν.Οικονόμου , αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ, επικαλούνται απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ από τις 7 Νοεμβρίου 2017 στην οποία η διοίκηση της επιχείρησης “ομολογεί μέχρι κεραίας” ό,τι ακριβώς ανέφεραν στη σημερινή τους συνέντευξη.

Ολόκληρη η απάντηση έχει ως εξής:

“Επειδή διαπιστώνουμε ότι δυσκολεύονται να απαντήσουν στο μείζον θέμα που θέσαμε και καταφεύγουν, κατά πως το συνηθίζουν, στο παρελθόν απλώς για να το διαστρεβλώσουν, ξεχνώντας ότι έχουν την ευθύνη του Δήμου και της ΔΕΥΑΜΒ εδώ και τέσσερα χρόνια, θα τους διευκολύνουμε εμείς, επικαλούμενοι όχι δικές μας απόψεις, αλλά την 511/7-11-2017 απόφαση που πήραν στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ. Θυμίζουμε ότι μόλις λίγες μέρες πριν, στις 23-10-2017, είχαμε καταθέσει στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ και στον εκτελούντα χρέη δημάρχου εμπιστευτική επιστολή, με την οποία ξαναθέταμε το θέμα και ζητούσαμε επιτέλους κάποια απάντηση.

Στην απόφαση, λοιπόν, αυτή ομολογούν, μέχρι κεραίας, ό,τι ακριβώς αναφέραμε στη συνέντευξή μας, αφού περιμέναμε επί 8 μήνες κάποια απάντηση. Ομολογούν, δηλαδή, ότι στην αγωγή που άσκησε η ΔΕΥΑΜΒ κατά της ΕΡΓΗΛ, ζητείται, μεταξύ άλλων, «και απαλλαγή από μέρος των ποσών που έχουν επιδικασθεί στην ΕΡΓΗΛ με την υπ’αρ. 510/2011 απόφαση Εφετείου Λάρισας κατ’εφαρμογή των τυπικών κριτηρίων περί άπρακτης παρόδου της προθεσμίας προβολής αντιρρήσεων κατά της τελικής επιμέτρησης ΕΡΓΗΛ». Στη συνέχεια, δίνεται εντολή στο δικηγορικό γραφείο, μεταξύ άλλων, και για «τη σύνταξη και κατάθεση συμπληρωματικής αγωγής κατά της ΕΡΓΗΛ για την απαλλαγή της ΔΕΥΑΜΒ από επιπλέον ποσό ύψους 1.233.596 € που περιλαμβάνεται στο ποσό των 4.028.026,46 € που επιδικάστηκαν στην ΕΡΓΗΛ βάσει της ως άνω απόφασης Εφετείου Λάρισας». Το 1.233.596 € είναι το 30,6% των 4.028.026,46 €. Και στα 9,2 εκατ. ευρώ που έχει φτάσει η αξίωση της ΕΡΓΗΛ με τις διάφορες προσαυξήσεις, το 30,6% φτάνει κοντά στα 3 εκατ. ευρώ. Τέτοια χουβαρνταλίκια! Σημειώνουμε ότι μέχρι σήμερα, επτά μήνες μετά, η «συμπληρωματική» αυτή αγωγή δεν έχει κατατεθεί.

Να, λοιπόν, ποιος δίνει όπλα στην ΕΡΓΗΛ! Χώρια το γεγονός ότι επί τρία ολόκληρα χρόνια αχρήστευσαν το μόνο όπλο που διέθετε η ΔΕΥΑΜΒ απέναντι στη βουλιμία της ΕΡΓΗΛ, δηλαδή την αγωγή με τις νόμιμες αξιώσεις της, που τεκμηριώθηκαν όταν η Επιτροπή Ξηρακιά αποκάλυψε το σκάνδαλο.
Το υβριστικό ύφος της απάντησης, τα χοντροκομμένα ψέματα, ο οχετός λάσπης, η πλήρης διαστρέβλωση της πραγματικότητας και οι φασιστικού τύπου απειλές, δεν δείχνουν δύναμη, αλλά αδυναμία. Και κυρίως φόβο και ταραχή. Το βέβαιο είναι ότι δεν πρόκειται να μας πτοήσουν. Εμείς θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη ΔΕΥΑΜΒ και το δημόσιο συμφέρον, όσο κι αν γινόμαστε ενοχλητικοί στο «καθεστώς».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το