Ελλάδα

«Πατριώτες» αλλά με «εριστικό τρόπο» οι χρυσαυγίτες για τον Μίκη Θεοδωράκη

Οι χρυσαυγίτες «αγαπούν την πατρίδα» αλλά με «εριστικό τρόπο», υποστηρίζει ο Μίκης Θεοδωράκης. Σε συνέντευξή του στο Star, όταν ρωτήθηκε για τους «επαίνους» από τη νεοναζιστική οργάνωση λόγω της παρουσίας του στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία, απάντησε: «Λένε για τη Χρυσή Αυγή. Θα ήταν 100 – 200 – 300. Όταν είναι ένα εκατομμύριο, τι θα πει αυτό; Θα μου πεις γιατί όχι τη Χρυσή Αυγή, που αγαπούν την πατρίδα; Ναι, την αγαπούν, αλλά με ένα τρόπο εριστικό. Είναι η πατρίδα και όλοι οι άλλοι είναι… Εγώ αγαπώ την πατρίδα μου γιατί αγαπάει όλες τις πατρίδες του κόσμου».
Νωρίτερα είχε σημειώσει: «Το Σύνταγμα είναι πολύ δεμένο μαζί μου. Διαδήλωσα πρώτη φορά το 1943, τότε που οι Γερμανοί θέλησαν να δώσουν τη Μακεδονία στους Βούλγαρους. Ήταν νομίζω η πρώτη φορά που στην Ευρώπη γινόταν δημόσια διαδήλωση. Δεν είχε γίνει ποτέ. Αλλά το πληρώσαμε φοβερά με αίμα».

«Ο ελληνικός λαός είναι πιο υπεύθυνος από όλες τις κυβερνήσεις. Καμία κυβέρνηση από το 1944 μέχρι το 1992 που πάλι εγώ, ως βουλευτής και υπουργός της ΝΔ, επέβαλα τον όρο Μακεδονία. Εγώ το έβαλε αυτό κι έγινε μετά δεκτό από το συμβούλιο των αρχηγών. Πως να ανεχθούν αυτοί πως ένας παλιός κομμουνιστής, αριστερός, είναι τόσο πατριώτης. Δεν καταλαβαίνουν αυτοί πως εμείς όταν παλεύαμε με τον ΕΛΑΣ ήμασταν υπερπατριώτες», πρόσθεσε, μεταξύ άλλων.
Επίσης ανέφερε: «Κι άλλη φορά που οι Πυρήνες ήθελαν να με σκοτώσουν, βλέπεις εκείνο το παράθυρο εκεί; Τους είπα “ανοίγω το παράθυρο για ευκολία, παρότι ήταν χειμώνας και θα πάθαινα γρίπη. “Πηγαίνετε στο ένα μέτρο για να με σκοτώσετε”. Είναι δειλοί αυτοί όλοι, όλη αυτή η γενιά δεν είναι όπως ήμασταν εμείς. Πονάγαμε πολύ την πατρίδα μας και σκοτωνόμασταν».

Πηγή: tvxs.gr

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το