Ελλάδα

Πάτρα: Εξαρθρώνεται το κύκλωμα «revenge porn» με 141 θύματα – Ταυτοποιήθηκαν οι «εγκέφαλοι»

Ταυτοποιήθηκαν άνδρες οι οποίοι κατά πληροφορίες εμπλέκονται στο κύκλωμα «revenge porn» στην Πάτρα, το οποίο διακινούσε από κινητό σε κινητό αρχεία τα οποία έδειχναν προσωπικές στιγμές 141 γυναικών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», από κινητό σε κινητό διακινείται λίστα αρχείων, η οποία περιλαμβάνει συνολικά 141 φακέλους, και κάθε ένας αφορά και ένα κορίτσι από την Πάτρα. Μέσα στον φάκελο μπορεί κάποιος να δει βίντεο και φωτογραφίες του κοριτσιού από τις προσωπικές της στιγμές. Είτε όταν είναι μόνη σε κάποιο χώρο είτε και με κάποιον σύντροφο.Υπάρχουν αναφορές ότι πρόκειται για δύο άνδρες, που φέρονται ως εγκέφαλοι του κυκλώματος.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το πρωτοφανές με τη συγκεκριμένη λίστα είναι ότι κάθε φάκελος (αρχείο) έχει και το ονοματεπώνυμο της κοπέλας. Επιστήμονας της Πάτρας, μία γνωστή από τον χώρο της μόδας, κάποιες εργαζόμενες σε κλαμπ της πόλης, εργαζόμενη σε ιατρείο, είναι μερικές μόνο από τις κοπέλες που χωρίς να το γνωρίζουν έχουν διαπομπευθεί και μάλιστα με το χειρότερο τρόπο μέσω αυτής της «λίστας της ντροπής»!

Τι συμβαίνει στην Ελλάδα με το revenge porn
Έως την Ιούνιο του έτους 2022, η εκδικητική πορνογραφία ρυθμιζόταν ποινικά από τον νόμο των προσωπικών δεδομένων, ο οποίος παρείχε μια προστασία πλην όμως για να τύχουν εφαρμογή, οι προϋποθέσεις κακουργηματικής διώξεις, ο νόμος απαιτούσε να υπάρχει σκοπός κέρδους, κάτι που δυσχέρανε την ποινική δίωξη για κακούργημα. Από τον Ιούνιο όμως του έτους 2022, τροποποιήθηκε ο ποινικός κώδικας και συγκεκριμένα το άρθρο 346 και ο νόμος επιβάλλει ποινή έως 8 χρόνια κάθειρξη.

Ειδικότερα, όποιος χωρίς δικαίωμα στέλνει σε τρίτα πρόσωπα η αναρτά εικόνες σε μόνη θέα, η αναρτά οπτικό η οπτικοακουστικό υλικό που αφορά δημόσια πράξη τρίτου προσώπου με γενετήσιο περιεχόμενο, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον 3 ετών. Αυτή η πράξη αφορά και αυτούς που διακινούν το ίδιο υλικό από κινητό σε κινητό.

Εάν αυτή η πράξη γίνεται με ανάρτηση στο διαδίκτυο ή αφορά ανήλικο, τότε ο νόμος απειλεί κάθειρξη έως 8 ετών, ενώ εάν το θύμα από αυτήν την πράξη οδηγήθηκε σε απόπειρα αυτοκτονίας επιβάλλεται κάθειρξη.

Πηγή:ethnos

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το