Αθλητισμός

Πάτησαν… παρκέ οι μαθητές – Άνοιξε η αυλαία στους Σχολικούς Αγώνες μπάσκετ

Άρχισαν στο κλειστό γυμναστήριο της Ν. Ιωνίας οι Σχολικοί Αγώνες Λυκείων μπάσκετ στη Μαγνησία μετά την επίσημη προκήρυξη του υπουργείου Παιδείας για το σχολικό έτος 2018-19.
Οι Σχολικοί Αγώνες διοργανώνονται από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών και Αθλητικών Δραστηριοτήτων με Πρόεδρο τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτη Σαβελίδη, ενώ επικεφαλής των αγώνων είναι η υπεύθυνη του Γραφείου Φυσικής αγωγής και καθηγήτρια Φ.Α. Ιωάννα Ράμμου.
Την πρώτη ημέρα έγιναν οι αγώνες: 2ο ΓΕΛ Βόλου-1ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας 13-82, 7ο ΓΕΛ Βόλου-ΓΕΛ Αγριάς 40-37 και 3ο ΕΠΑΛ Βόλου-5ο ΓΕΛ Βόλου 65-68.
Στους Σχολικούς Αγώνες μετέχουν μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν σε Δημόσιο ή Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο (ΓΕΛ.), Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ.) ή σε κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα αρμοδιότητας του ΥΠ.Π.Ε.Θ.
Τα ομαδικά αθλήματα που θα διεξαχθούν το επόμενο χρονικό διάστημα και ως τα τέλη Απριλίου είναι: Καλαθοσφαίριση, πετοσφαίριση, χειροσφαίριση και ποδόσφαιρο μαθητών και μαθητριών.

Στην Α’ Φάση διεξάγονται αγώνες μεταξύ των ομάδων των Λυκείων της Μαγνησίας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Μετέχουν σχεδόν όλα τα Λύκεια (23) με μία ομάδα για κάθε άθλημα. Οι αγώνες διεξάγονται με το σύστημα του απλού αποκλεισμού (νοκ-άουτ).
Στη Β’ φάση θα διεξαχθούν αγώνες μεταξύ των πρωταθλητριών ομάδων των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε επίπεδο Περιφερειών.
Στη Γ’ Φάση που είναι η τελική δημιουργείται το φάιναλ φορ με τις τρεις νικήτριες ομάδες των προημιτελικών αγώνων και την εκπρόσωπο ομάδα της Κύπρου. Οι ομάδες αγωνίζονται μεταξύ τους για να αναδείξουν τον τελικό νικητή

Τα ατομικά αθλήματα στα οποία θα λάβουν μέρος μαθητές και μαθήτριες Λυκείων είναι: Κλασικός αθλητισμός (Πανθεσσαλικό Στάδιο Α’ Φάση) και άλλα Ολυμπιακά αθλήματα σύμφωνα με τις προκηρύξεις του υπουργείου Παιδείας και των αρμόδιων Ομοσπονδιών.
Η οργάνωση των Σχολικών Αγώνων και λοιπών αθλητικών δραστηριοτήτων ανταποκρίνεται στην παγκοσμίως αυξανόμενη ανάγκη για ενθάρρυνση και εκπαίδευση των παιδιών και των νέων στην υιοθέτηση δια βίου υγιεινών συνηθειών, στην καλλιέργεια ηθικών και δημοκρατικών αξιών και στην επίτευξη της κοινωνικής συνοχής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το