Ελλάδα

Πατέρας Τοπαλούδη: Ήμουν σίγουρος ότι θα αποδοθεί η δικαιοσύνη

Ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, ανέφερε πως εκείνος και η σύζυγός του θα είναι ψυχικά νεκροί για το υπόλοιπο της ζωής τους. Ωστόσο εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση του δικαστηρίου, το οποίο έκρινε ομόφωνα ένοχους τους κατηγορουμένους για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία της κόρης του και επέβαλλε την ποινή των ισοβίων και 15 χρόνια κάθειρξη.
«Ήμουν σίγουρος ότι θα αποδοθεί η δικαιοσύνη. Η δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος της να μην πω στο 1,85 που ήταν η Ελένη η ακόμη καλύτερα μέχρι τον ουρανό που βρίσκεται η Ελένη…», είπε σε δηλώσεις του ο Γιάννης Τοπαλούδης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV, o πατέρας της φοιτήτριας τόνισε πως λυπάται γιατί κάποιοι δεν υπέδειξαν τον δέοντα σεβασμό στην οικογένεια του αναφερόμενος στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά την αγόρευση της εισαγγελέως.
«Έπρεπε σε αυτή την ιερή στιγμή που έφταναν προς το τέλος να απευθυνθούν εκεί που έπρεπε να απευθυνθούν . Άκουσα δηλώσεις από πολλά άτομα χθες , υπουργούς παρά υπουργούς… εμείς είμαστε μακριά από κόμματα…», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Γιάννης Τοπαλούδης ανέφερε: «Εμείς έχουμε να κάνουμε με έναν ψυχικό μαραθώνιο πόνο, μέχρι να πεθάνουμε. Αυτά τα άτομα θα μπουν ένοχα στη φυλακή για κάποια χρόνια και θα βγουν κάποια στιγμή. Εμείς όμως θα είμαστε ψυχικά νεκροί και γι΄ αυτό δυστυχώς οι ένοχοι δεν θα πληρώσουν».
Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη έκανε έκκληση στους πολιτικούς «να αλλάξουν τον ποινικό κώδικα και όταν λέμε ισόβια να είναι ισόβια». «Να αλλάξουν τους νόμους και να στηρίζουν τις οικογένεια των θυμάτων και όχι τους δολοφόνους», είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας την στάση της εισαγγελέως την χαρακτήρισε «άξια και ενημερωμένη να μην καταφέρονται εναντίον της γιατί είναι πολύ μικροί στο ανάστημα όλοι αυτοί».
Από την πλευρά της η πολιτική αγωγή δια του Αλέξη Κούγια δήλωσε ότι θα μηνύσει για ψευδή κατάθεση τον πατέρα και τη γιαγιά του Ροδίτη όπως και δυο μάρτυρες της υπόθεσης. Ακόμη, δήλωσε ότι θα καταθέσει μήνυση και κατά δυο ψυχιάτρων για ψευδή βεβαίωση που γνωμάτευσαν για την κατάσταση της υγείας του 23χρονου Ροδίτη.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το