Ελλάδα

ΠΑΣΟΚ: Ο Φίλης εξελίσσεται σε βαρίδι για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση

PASOK

Ως απαράδεκτη, εθνικά, πολιτικά και ηθικά, χαρακτήρισε ο Παύλος Χρηστίδης τη δήλωση του Νίκου Φίλη για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε και εθνικά επικίνδυνη τη δήλωση αυτή, πέρα από ανιστόρητη όπως σημείωσε, γιατί «γίνεται θιασώτης μιας άποψης που έρχεται σε αντίθεση με τη Διεθνή Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών, η οποία από το 2007 έχει αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Ελλήνων και των Ασσυρίων την περίοδο 1916-1923, ζητώντας μάλιστα από την Τουρκία να αποκαταστήσει».

Διερωτώμενος τι εξυπηρετεί η συγκεκριμένη δήλωση, «πέρα από το να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα, μπροστά στα τεράστια ζητήματα, που αντιμετωπίζει και το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», ο κ. Χρηστίδης κάλεσε τον πρωθυπουργό να αποφασίσει αν ο κ. Φίλης τον εκπροσωπεί με αυτές τις δηλώσεις, ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας μιλούσε για αναγνώριση της Γενοκτονίας τα προηγούμενα χρόνια, υπογραμμίζοντας ότι η «γενικόλογη διαρροή» της κυβέρνησης, που αναφέρει ότι ο καθένας έχει τις απόψεις του «κάνει και μεγάλο κακό στη θέση της χώρας».

«Ο κ. Φίλης όφειλε να είναι πολύ προσεκτικός σε όλες του τις δηλώσεις τον τελευταίο καιρό. Εξελίσσεται πολύ γρήγορα σε βαρίδι για τον ΣΥΡΙΖΑ και την Κυβέρνηση. Δημιουργεί προβλήματα με κάθε του δήλωση, είτε αφορούν οικονομικά θέματα, είτε εθνικά. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να επιληφθεί προσωπικά», τόνισε ακόμη ο κ. Χρηστίδης, μιλώντας στον Flash.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το