Τοπικά

ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας: Η διαίρεση της βάσης της παράταξης οδήγησε στη βαριά ήττα

πασοκ

Οι λόγοι που οδήγησαν στη βαριά ήττα του ΠΑΣΟΚ σε πανελλαδικό και τοπικό επίπεδο, αναλύθηκαν σε κοινή συνάντηση των μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας και των υποψηφίων βουλευτών στο Νομό. Στη συνάντηση εκφράστηκε η λύπη των στελεχών της παράταξης για τα πολύ χαμηλά ποσοστά που κατέγραψε το ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία και ιδιαίτερα στο Δήμο Βόλου, αποδίδοντας σε μεγάλο βαθμό την εκλογική συρρίκνωση στη διαίρεση της βάσης της παράταξης.
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε αμέσως μετά τη συνάντηση αναφέρονται συγκεκριμένα τα ακόλουθα:
Το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, έδωσε μια σκληρή μάχη υπό αντίξοες πολιτικές συνθήκες. Η αναγκαστική συγκυβέρνηση για την αποφυγή της άτακτης χρεοκοπίας, πλήγωσε τα δημοκρατικά αντανακλαστικά των κεντροαριστερών ψηφοφόρων.
Η ετυμηγορία του ελληνικού λαού με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα, συνιστά μια βαριά ήττα, η οποία δεν συνάδει με τους προεκλογικούς στόχους της παράταξης. Ειδικά στη Μαγνησία και ιδιαίτερα στο Δήμο Βόλου, το ΠΑΣΟΚ κατέγραψε πολύ χαμηλά ποσοστά, τα οποία είναι αντίστοιχα με άλλων μεγάλων αστικών περιοχών, γεγονός που μας θλίβει αφάνταστα.
Η εκλογική συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ είναι σαφές ότι προέκυψε για προφανείς λόγους που οφείλονται στη διαίρεση της βάσης της Παράταξης, αλλά και στις συνέπειες που είχαν στο λαό οι αναγκαστικές και δύσκολες αποφάσεις που λήφθηκαν και ήταν αναγκαίες για την αποφυγή της χρεωκοπίας. Ωστόσο, στην περίοδο της διακυβέρνησής μας πάρθηκαν και αποφάσεις απαραίτητες για τη μεταρρυθμιστική πορεία και τον εκσυγχρονισμό της χώρας.
Ως προς το πολιτικό τοπίο που έχει διαμορφωθεί, αναμένουμε τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης για να τοποθετηθούμε και πολιτικά με την διαβεβαίωση ότι σε οποιαδήποτε διεθνή διαπραγμάτευση και ελάφρυνση του χρέους προς όφελος του ελληνικού λαού, θα είμαστε μαζί της, -όχι όμως με μονομερείς ενέργειες-.
Το ΠΑΣΟΚ του 4.7%, έχει χάσει την πολιτική του ισχύ, αλλά απαλλαγμένο από το άγχος και το άγος του κυβερνητισμού, βρίσκεται σε μια νέα αφετηρία που θα κορυφωθεί με το συνέδριο που έχει αναγγελθεί για τον προσεχή Μάιο, όπου θα συζητηθούν όλα με νηφαλιότητα (φυσιογνωμία, θέσεις, ηγεσία, ιδεολογικό και αξιακό πλαίσιο κλπ.) με σκοπό τον επαναπροσδιορισμό της παράταξης στην νέα οικονομική, κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα. Οι φίλοι και τα μέλη μας θα ενημερώνονται και θα συμμετέχουν σε όλες τις φάσεις του προσυνεδριακού διαλόγου που θα κληθούν να συμμετάσχουν. Άλλωστε, το ΠΑΣΟΚ έχει δώσει δείγματα γραφής δημοκρατικών διαδικασιών.
Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας, ευχαριστεί του άξιους υποψηφίους του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ για την απόφαση τους να στρατευτούν στα δύσκολα, για την σταθερότητα των απόψεων τους και για τον μαχητικό αγώνα που έδωσαν για το ΠΑΣΟΚ και για την Παράταξη. Επίσης, ευχαριστεί τους ανθρώπους που ψήφισαν και έμειναν όρθιοι σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές για την παράταξή μας. Οι υποψήφιοι, τα στελέχη και οι ψηφοφόροι που παρέμειναν, δεν είναι απομεινάρια ενός παλιού και σάπιου συστήματος. Αποτελούν την ελπίδα και το «φυτώριο» για την ανάπτυξη του «δέντρου» της υπεύθυνης κεντροαριστεράς που όλοι οραματιζόμαστε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το