Άρθρα

ΠΑΣΟΚ και 3η Σεπτέμβρη

Της Φούλης Τσιώμου

Η 3η Σεπτέμβρη αποτελεί ημερομηνία-σταθμό για τη γέννηση της Δημοκρατίας των «πολιτικών κομμάτων».

Είναι ένας διαρκής οδηγός, μια παρακαταθήκη αξιών και στόχων.

Σήμερα νιώθουμε την ανάγκη να μιλήσουμε για την Ελλάδα και τους Έλληνες, που έχουν κάθε δικαίωμα και απαίτηση να νιώσουν ξανά αξιοπρεπείς μέσα στην δίνη της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης.

Το ΠΑΣΟΚ ήταν, είναι και θα είναι πάντοτε καθοδηγητής των μεγάλων πολιτικών εξελίξεων της χώρας.

Θα είναι πάντα η ψυχή της Σοσιαλδημοκρατίας, το «Κίνημα των μη προνομιούχων», το «Κίνημα των αγροτών», το «Κίνημα του Ελληνικού λαού».

Το ΠΑΣΟΚ αλλά και ο χώρος της ευρύτερης Κεντροαριστεράς οφείλουν να ξαναβρούν τον δρόμο των αξιών τους για να συμβάλουν καθοριστικά στην ισορροπία του σημερινού, μετέωρου πολιτικού συστήματος.

Είναι χρέος όλων μας το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ να επανασυσπειρωθεί και να αποτελέσει ξανά τον πρωταγωνιστή στα καίρια και μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο μας.

Για να ξαναβρεί η χώρα τον χαμένο βηματισμό της και ο χώρος μας την χαμένη ταυτότητα του. Πλήρωσε βαρύτατο κόστος. Είναι αλήθεια ότι για αρκετά χρόνια ζήσαμε ως εύκολος στόχος στο περιθώριο της ιστορίας προσπαθώντας να ανασυγκροτήσουμε, στις νέες συνθήκες, τη φυσική μας συνέχεια.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι, άνθρωποι που πίστεψαν στην επαγγελία της 3ης Σεπτέμβρη αλλά και μεγάλο κομμάτι της νέας γενιάς που τώρα ανακαλύπτει το πραγματικό μέγεθος της ιστορικής μας διαδρομής, αρχίζουν να συγκρίνουν όλους όσους κυβέρνησαν και κυβερνούν και να καταλήγουν σε ένα απλό συμπέρασμα:

ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ

Ας πάρουμε μερικά από τα βασικότερα θέματα επικαιρότητας τον τελευταίο χρόνο.

Υπάρχει κανείς που να αγνοεί το ποιος πίστεψε και δημιούργησε το Εθνικό Σύστημα Υγείας για το οποίο όλοι τώρα λένε ότι μας κράτησε όρθιους στην πανδημία και αναγνωρίζουν τη χρησιμότητά του;
Λίγοι το αγνοούν, αλλά ας το ξαναπούμε: Tο ΠΑΣΟΚ, ποιο άλλο;

Αλλά και σήμερα, ποιο κόμμα έκατσε και έστυψε το μυαλουδάκι του, μέσα στην πανδημία, και έκανε συγκεκριμένες προτάσεις για την επόμενη μέρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας; Ή για αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης στην οικονομία;
Ακόμα και στην αντιπολίτευση, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ➡️ www.kinimaallagis.gr

Θυμάστε μήπως πότε η Πυροσβεστική έφτασε στο απόγειο της φήμης της ως αποτελεσματική;
Σωστά θυμάστε, επί ΠΑΣΟΚ.

Ποια παράταξη συνδέθηκε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη με την προσπάθεια κατοχύρωσης και διεύρυνσης των δικαιωμάτων των γυναικών, με την δημιουργία κινήτρων και δομών για να μπορούν να εναρμονίζουν την οικογενειακή και επαγγελματική τους ζωή ή με την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας;
Θέλει και ρώτημα; Το ΠΑΣΟΚ.

Η, τέλος, μήπως θυμάστε η κυβέρνηση ποιου κόμματος πραγματοποίησε άλματα στη χρησιμοποίηση του διαδικτύου και της πληροφορικής στη λειτουργία του δημοσίου για να μπορούμε σήμερα, αν και χάθηκε πολύτιμος χρόνος, να έχουμε ακόμη περισσότερες δυνατότητες εξυπηρέτησης από τον υπολογιστή μας ή το κινητό μας;
Η τελευταία κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ 2009-2011 φυσικά.

Η ελπίδα για σοβαρή, συνολική, προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη Ν.Δ. βρίσκεται στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Έχει την ιστορία, έχει τα στελέχη, έχει το μεράκι και την σοβαρότητα για να το κάνει.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το