Ελλάδα

ΠΑΣΟΚ για το νέο πρόεδρο του Α. Πάγου: Επέλεξαν προκλητικά τον αρεστό τους

Σφοδρά πυρά κατά την επιλογής του νέου προέδρου του Αρείου Πάγου από το υπουργικό συμβούλιο εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ.

«Μετά από μια σκοτεινή “κυοφορία” μηνών και την αλγεινή εικόνα ενός αδικαιολόγητα ακέφαλου Αρείου Πάγου, οι χειρότεροι φόβοι μας επιβεβαιώνονται» αναφέρει η Χ. Τρικούπη και τονίσει ότι «με μια πρωτοφανή “βουτιά” στην επετηρίδα, το Υπουργικό Συμβούλιο ανέδειξε σήμερα, με προκλητική επιλεκτικότητα τον αρεστό της Πρόεδρο».

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ «επιδεικνύουν την απροκάλυπτη περιφρόνηση που τρέφουν για κάθε έννοια θεσμικής και αξιοκρατικής τάξης».

Μάλιστα, η Χ. Τρικούπη εγκαλεί την κυβέρνηση ότι «για προφανείς σκοπούς και σε πρόδηλη συνέχεια των έργων και ημερών της απελθούσας ηγεσίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, καταπατά την επετηρίδα, και προβαίνει σε μία επιλογή ανοικτή σε εύλογη κριτική και αμφισβήτηση».

Κάνει ακόμη λόγο για «μια ατυχή απόφαση που προσβάλλει την αξιοκρατία και κάθε έννοια επιλογής πάνω σε αντικειμενικά κριτήρια (ποιοτικά ή έστω αρχαιότητας), που οι προηγούμενες Κυβερνήσεις σεβάστηκαν, ειδικά τα τελευταία έτη».

Το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ακόμη ότι «την ώρα που οι Έλληνες πολίτες απαιτούν περισσότερη και καλύτερη Δικαιοσύνη, οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ συνεχίζουν τα παράτολμα, επικίνδυνα παιχνίδια τους με τους θεσμούς. Συντηρούν το κλίμα καχυποψίας μέσα στο δικαστικό σώμα, πυκνώνουν τις σκιές της αναξιοπιστίας πάνω από την πολύπαθη Ελληνική Δικαιοσύνη. Εργαλειοποιούν την ηγεσία της Δικαιοσύνης».

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ «μέσα από τις επιλογές και τις σπασμωδικές τους κινήσεις, φανερώνουν τις μεγάλες τους αδυναμίες: Φοβούνται τη Δικαιοσύνη. Τρέμουν κάθε μορφή δημοκρατικού ελέγχου. Στα Δικαστήρια, στη Βουλή, στην Κοινωνία».

Και η Χ. Τρικούπη καταλήγει: «Ό,τι κι αν κάνουν, ό,τι κι αν κατεργάζονται, η αναπόδραστη πορεία τους προς το τέλος έχει ήδη αρχίσει».

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το