Ελλάδα

ΠΑΣΟΚ: Ανοίγει η «βεντάλια» αμφισβήτησης του Νίκου Ανδρουλάκη – Ο «γρίφος» του Χάρη Δούκα

Ανοίγει η «βεντάλια» με τα ονόματα στελεχών και βουλευτών που αμφισβητούν τον Νίκο Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και θέτουν ανοιχτά θέμα για εσωκομματικές κάλπες.

Έτσι λοιπόν, μετά τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, τον Παύλο Γερουλάνο και τον Νίκο Παπανδρέου, σήμερα η Νάντια Γιαννακοπούλου έγινε μια φωνή που προστέθηκε στις υπόλοιπες.

Έχει ενδιαφέρον, όμως, και η φωνή του Μανώλη Χριστοδουλάκη, ενός βουλευτή που για πολλούς θα μπορούσε να είναι ένας από τους διεκδικητές της ηγεσίας την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κάτιας Φωτιάδου για το OPEN. Ο κ. Χριστοδουλάκης το 2021 στις εσωκομματικές είχε ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας του Γιώργου Παπανδρέου και για πολλούς αναμένεται με ενδιαφέρον αν τελικά κατέβει στην εσωκομματική αρένα αν θα υποστηριχθεί αντίστοιχα από το «Παπανδρεϊκό μπλοκ».

Το «χαρτί» Χάρης Δούκας – Τι μπορεί να αναγκάσει τη Χαριλάου Τρικούπη να πάει σε πρόωρες κάλπες

Για άλλους ενδιαφέρον έχει η πιθανή υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα, νυν δήμαρχο Αθηνών. Όπως λένε συνεργάτες του, είναι προβληματισμένος και παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Υπενθυμίζεται πως -και αυτό είναι ένα στοιχείο που ίσως τον φρενάρει- βρίσκεται στον δημαρχιακό θώκο μόλις έξι μήνες. Δεν έχει δείξει ακόμη δηλαδή έργο προς τους πολίτες και ίσως είναι ένα στοιχείο που ζυγίζει.

Στο επίκεντρο του Νίκου Ανδρουλάκη είναι η διαφύλαξη της ενότητας και όπως λένε από τη Χαριλάου Τρικούπη, το καταστατικό είναι αυτό που εγγυάται αυτή την ενότητα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ.

Έτσι λοιπόν, θα τηρηθεί κατά γράμμα το καταστατικό και δεν πρόκειται να γίνουν πρόωρες εσωκομματικές κάλπες. Ωστόσο, υπενθυμίζεται πως αν αυτή η αμφισβήτηση παραταθεί για πολύ ακόμα ή οι πρώτες δημοσκοπήσεις δείξουν λαβωμένο το ΠΑΣΟΚ από αυτόν τον κύκλο εσωστρέφειας στον οποίο βρίσκεται όλα μπορεί να είναι πιθανά στο άμεσο μέλλον.

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το