Τοπικά

Πασχαλινό bazaar για τα αδέσποτα… από την Φιλοζωϊκή Ομάδα Βόλου

Πρωτότυπες λαμπάδες για όλες τις ηλικίες, στεφάνια, φαναράκια και άλλες ανοιξιάτικες και πασχαλινές ιδέες, σε πολύ χαμηλές τιμές, ετοίμασαν οι εθελοντές της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου, με φροντίδα, αγάπη και μεράκι. Σκοπός; Τα έσοδα να διατεθούν για τη σίτιση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των αδέσποτων που φροντίζει η ΦιΟΒ.
Το πασχαλινό bazaar της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου, με χειροποίητες κατασκευές, πραγματοποιείται στο cafe «4 εποχές», άρχισε στις 21 Απριλίου και ολοκληρώνεται σήμερα Μεγάλη Πέμπτη 25 Απριλίου (11.00 – 21.00).
Η κ. Χρύσα Κοσκινά, μέλος της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου, ανέφερε πως «κάθε χρόνο πραγματοποιείται το πασχαλινό bazaar, που διοργανώνεται ανελλιπώς από το 2010, κάτι που δίνει δικαίωμα και ο νόμος με την πραγματοποίηση δύο φορές τον χρόνο».

Σκοπός του πασχαλινού bazaar είναι η σίτιση και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των αδέσποτων που φροντίζει η Ομάδα. «Η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου φροντίζει 45 αδέσποτα, ενώ πολλά φιλοξενούνται σε σπίτια, για τα οποία πληρώνει η ΦιΟΒ, διότι χώρος δεν υπάρχει, αλλά δεν υπάρχουν και πολλοί εθελοντές που να μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των ζώων και την αγωγή τους» πρόσθεσε η ίδια.
Από την πλευρά της το μέλος της ΦιΟΒ κ. Μάγδα Σουσουρή τόνισε ότι «κάθε χρόνο διοργανώνεται το bazaar με πασχαλινά είδη και περισσότερο γίνεται για να στηρίξουμε το οικονομικό μέρος της Ομάδας και να βοηθήσουμε για τη σίτιση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των αδέσποτων. Δεν είναι επαγγελματική δουλειά, είναι όλα όμως χειροποίητα από εθελοντές με πολλή αγάπη και πολύ μεράκι και γίνεται για καλό σκοπό».

Στο bazaar μπορεί κάποιος να βρει λαμπάδες, κουνελάκια, κούπες, μπουκαλοθήκες, στεφανάκια, μπλουζάκια με σχέδιο, τσάντες, μαρμελάδα φράουλα κ.λπ.
«Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ καλή και στηρίζει την προσπάθεια. Αξιοσημείωτο είναι ότι στηρίζουν άνθρωποι που δεν έχουν ζώο στο σπίτι τους, απλά είναι ευαισθητοποιημένα άτομα, που παρακολουθούν τη σελίδα μας και βλέπουν το έργο μας» συμπλήρωσε η κ. Μάγδα Σουσουρή.
Τι κάνει όμως έναν άνθρωπο να βασανίσει ένα ζώο; «Πρόκειται απλά για μία διαταραγμένη προσωπικότητα. Αυτό που κάνει να βασανίζει κι έναν άνθρωπο. Αυτός που βασανίζει ένα ζώο, δεν μπορεί να είναι ένας «καλός» άνθρωπος. Κάποια διαταραχή σίγουρα θα έχει. Δεν μπορεί από ένα πλάσμα που παίρνεις άδολη αγάπη να το βασανίζεις» απάντησε η κ. Μάγδα Σουσουρή.
Η κ. Χρύσα Κοσκινά στη συνέχεια αναφέρθηκε στη Φιλοζωική Ομάδα Βόλου και το έργο της: «Η ΦιΟΒ δραστηριοποιείται από το 2010. Κάνουμε πολλές υιοθεσίες, αλλά το τελευταίο διάστημα έχουν πέσει σε αριθμό. Επίσης έχουμε σώσει αρκετά ζώα, συνήθως μετά από φίλους συμπολίτες που μας έχουν ειδοποιήσει για κακοποιημένο ζώο. Ασχολούμαστε και με τις κακοποιήσεις ζώων και πηγαίνουμε σε μέρη που μας υποδεικνύουν με τη συνδρομή της Αστυνομίας» για να συμπληρώσει ότι «το τελευταίο τρίμηνο έχουν σωθεί τουλάχιστον 10 ζώα, τα οποία ήταν λίγο πριν τον θάνατο».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το