Τοπικά

Πασχαλινό Bazaar από την Ομάδα Εξωτερικής Αποστολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχει συσταθεί και δραστηριοποιείται από το 2016 η «Ομάδας Εξωτερικής Αποστολής». Πρόκειται για ομάδα φοιτητών ιατρικής του Πανεπιστημίου που τελεί υπό την επιστημονική καθοδήγηση των Καθηγητών κκ. Χατζηχριστοδούλου Χ. και Σπελέτα Μ. Η ομάδα έχει θέσει ως στόχο της την προσφορά ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, σε αναπτυσσόμενες περιοχές του πλανήτη, όπου αυτή κρίνεται περισσότερο αναγκαία. Έχουν πραγματοποιηθεί ήδη δύο αποστολές στην πρωτεύουσα της Κένυας, το Ναϊρόμπι, ωστόσο η τελευταία αποστολή το 2020 δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της πανδημίας. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση:΅

«Στο πλαίσιο αυτό, με τη συνδρομή φέτος και του Αν. Καθηγητή Ακτινολογίας κ. Ρούντα Χ. κι άλλων γιατρών (πρώην φοιτητών του Τμήματος μας), αποφασίσαμε φέτος, εφόσον οι συνθήκες της πανδημίας μάς το επιτρέψουν, να οργανώσουμε εκ νέου την αποστολή ιατρικής βοήθειας μέσα στο καλοκαίρι στην Κένυα. Η όλη δραστηριότητα θα γίνει, όπως και στο παρελθόν, σε συνεργασία με τον Ορθόδοξο Μητροπολίτη Κένυας κ. Μακάριο, με σκοπό να παρέχουμε ιατρικές υπηρεσίες σε όσον το δυνατόν περισσότερες δομές υγείας, που δημιουργήθηκαν από την Ορθόδοξη Μητρόπολη Κένυας, ανεξάρτητα από θρησκευτικές ή άλλες προτιμήσεις, και ειδικά σε περιοχές όπου η πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας είναι δύσκολη ή και αδύνατη. Η αποστολή φέτος θα γίνει τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου και είναι προφανές ότι η οικονομική στήριξη της ομάδας για την προμήθεια φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού είναι ουσιώδης για την επίτευξη των στόχων της.
Στον χρόνο που μεσολαβεί μέχρι την πραγμάτωση της αποστολής, πρωταρχικό μας μέλημα είναι να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες της Λάρισας και της Θεσσαλίας αναφορικά με την ανθρωπιστική δράση που θα λάβει χώρα φέτος στην Κένυα. Για τον σκοπό αυτό, προγραμματίζουμε ποικίλες δράσεις, οι οποίες ενδεικτικά περιλαμβάνουν διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων στην πόλη, πασχαλινό παζάρι, λαχειοφόρο αγορά, κ.ά. Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από όλες τις παραπάνω δράσεις θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου παροχής υγειονομικής περίθαλψης της Ιεράς Μητρόπολης Κένυας. Οι Φοιτητές και Φοιτήτριες της εξωτερικής αποστολής οργανώνουμε Πασχαλινό παζάρι με λαμπάδες, τσουρέκια, κουλουράκια κ.λπ. από τις 6/04 μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη 13/04 στην πλατεία Ταχυδρομείου μπροστά από το κτίριο Κατσίγρα. Η συνδρομή όλων είναι ευπρόσδεκτη και απαραίτητη.
Σάς περιμένουμε όλους! Καλό Πάσχα!»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το