Τοπικά

Πασχαλινή εορταγορά στήριξης της ΕΛΕΠΑΠ Bόλου

Για 7η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε η πασχαλινή εορταγορά του παραρτήματος Βόλου της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων. Το ραντεβού δόθηκε χθες το πρωί στο κέντρο της πόλης και πιο συγκεκριμένα στον πεζόδρομο της Ερμού με Γκλαβάνη, όπου τα μέλη της Τοπικής Διοικούσας Επιτροπής και οι εθελόντριες της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου διέθεσαν λαμπάδες, γλυκά και άλλες πασχαλινές κατασκευές.

Ο πάγκος που στήθηκε στην πλατεία του Αγίου Νικολάου προσέλκυσε και φέτος το ενδιαφέρον πολλών Βολιωτών, οι οποίοι προμηθεύτηκαν τα προϊόντα που ετοίμασαν τα μέλη της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου με μεράκι και φαντασία. Η κ. Λία Παπαγεωργάκη, μία από τις εθελόντριες που συνδράμουν στην κατασκευή των ειδών που εκτίθενται στα bazaar της εταιρείας, μίλησε για τον σκοπό της χθεσινής εξόρμησης: «Η εορταγορά μας λειτούργησε για 7ο χρόνο στη σειρά, στο καθιερωμένο ραντεβού μας κάθε Σάββατο του Λαζάρου. Για να είμαστε έτοιμοι σήμερα (σ.σ. χθες) απαιτήθηκε προετοιμασία δύο μηνών. Χρειάστηκε συλλογική εργασία από την ομάδα μας με πολύ κέφι, χαρά και δημιουργικότητα. Ο κόσμος μας έχει αγκαλιάσει κι έχουμε πιστούς φίλους και φίλες κι αυτό πολύ σημαντικό για το υποκατάστημα της ΕΛΕΠΑΠ στην πρώην Παιδόπολη Αγριάς που ασχολείται με την αποκατάσταση παιδιών με αναπηρία».

Την ικανοποίησή της για την ανταπόκριση του κόσμου εξέφρασε και η πρόεδρος της τοπικής Διοικούσας Επιτροπής, κ. Ευτέρπη Μαργαρίτη-Παπανδρέου, η οποία τα τελευταία 11 χρόνια ηγείται της προσπάθειας στην ΕΛΕΠΑΠ Βόλου: «Δίνουμε πραγματικό αγώνα μαζί με τους άλλους συναδέλφους. Έχουμε αναβαθμίσει τις εγκαταστάσεις προς όφελος των παιδιών πρωτίστως και των εργαζομένων. Έχουμε 55-60 παιδιά που εξυπηρετούμε αυτή τη στιγμή. Το παράρτημα του Βόλου είναι ένα από τα έξι που υπάρχουν πανελλαδικά. Λειτουργεί από το 1998 και φέτος θα προσπαθήσουμε να δώσουμε έναν εορταστικό τόνο για τη συμπλήρωση δύο δεκαετιών συνεχούς λειτουργίας».
Η επόμενη προγραμματισμένη εκδήλωση της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου είναι για τις 30 Απριλίου στο ξενοδοχείο «ΠΑΡΚ».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το