Πολιτισμός

Πασχαλινά χειροτεχνήματα και παραμύθια από το ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) υποδέχεται το Πάσχα με διαδικτυακές δράσεις για όλη την οικογένεια. Εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης και ηχογραφημένες αφηγήσεις (podcasts) πασχαλινών παραμυθιών μαγεύουν μικρούς και μεγάλους.

Αναλυτικά:
Πασχαλινά χειροτεχνήματα: Αυτόνομο διαδικτυακό πασχαλινό εργαστήρι για όλη την οικογένεια πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη 28 Απριλίου (ώρα 16.00-17.00). Με την καθοδήγηση της Ιφιγένειας Λελοβίτη, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν πασχαλινές, πολύχρωμες, χάρτινες χειροτεχνίες για να τις δωρίσουν στους αγαπημένους τους ή να διακοσμήσουν το σπίτι τους. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.
Για τη συμμετοχή πρέπει να αποσταλεί e-mail στη διεύθυνση [email protected], γράφοντας ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας και την ημερομηνία προτίμησης. Οι 40 πρώτοι θα ειδοποιηθούν και θα λάβουν σχετικές οδηγίες για τα υλικά και την εισαγωγή τους στο διαδικτυακό εργαστήρι.

Παραμύθια για το Πάσχα: Με έμπνευση από λαϊκές αφηγήσεις και παραμύθια από όλο τον κόσμο, παρουσιάζονται, σε συνεργασία με το «Παραμυθόφωνο», δύο πασχαλινές ιστορίες με θέμα τα έθιμα και τις παραδόσεις του Πάσχα.
«Ο λαγός και η γνώση του Πάσχα»: Μια τρυφερή λογοτεχνική ιστορία με αγωνία και περιπέτεια, με ήρωες έναν λαγό και τον σοφό του τόπου, τους οποίους συναντάμε τις ημέρες του Πάσχα.
«Η πριγκίπισσα που γεννήθηκε από ένα αβγό»: Ένα συγκινητικό λαϊκό παραμύθι για τις χαρές και τις λύπες που φύλαγε η τύχη για τη Λαμπρή, την πριγκίπισσα που ξεπετάχτηκε μέσα από ένα πασχαλινό μαγικό αβγό.
Αφήγηση: Γιώργος Ευγενικός.
Πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις και ερμηνεία τραγουδιών: Ειρήνη Νικολακοπούλου.
Έρευνα και επιμέλεια κειμένων: Μαρία Βλαχάκη, Γιώργος Ευγενικός.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το