Χωρίς κατηγορία

Πασχαλιάτικο πανηγύρι στο Αερινό με χορευτικά συγκροτήματα

Ο νέος θεσμός που καθιέρωσε το 2017 ο φορέας πολιτισμού της Ι. Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος», συνεχίζεται και την φετινή χρονιά με πρώτο σταθμό το Αερινό.
Ονομάστηκε, «Η ΚΙΒΩΤΟΣ στις Ενορίες – Πασχαλιάτικο πανηγύρι» και πραγματοποιείται την περίοδο μετά την Πασχαλιά.
Η πρώτη φετινή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Μαΐου 2019, του Αγίου Αποστόλου Θωμά, στο Πανηγύρι του Αερινού, και αναμένεται και πάλι να έχει καθολική συμμετοχή του χωριού, να έφερε σε επικοινωνία τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, σε μια προσπάθεια να επαναφέρει το παλιό πανηγύρι του χωριού, που είχε καταργηθεί. Πραγματοποιείται δε με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αερινού, του πατρός Αλεξάνδρου Τζανή και της Ενοριακής Επιτροπής του Ι.Ν. του Αποστόλου Θωμά.
Σκοπός της καθιέρωσης του θεσμού αυτού είναι να συμβάλλει στο πληρέστερο και αρτιότερο Ποιμαντικό έργο Τοπικής Εκκλησίας, να καλλιεργήσει και να εκφράζει το Ορθόδοξο Χριστιανικό Φρόνημα και την Ελληνορθόδοξη πολιτιστική μας παράδοση και να συντελέσει όσο μπορεί στην εν γένει ψυχοπνευματική παράδοση, στην ανάπτυξη της Ενορίας και της επικοινωνίας με τα μέλη της, στα πλαίσια και στο πνεύμα της των ιδρυτικών στόχων της «Μαγνήτων Κιβωτού».
Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού κ. Ιγνάτιος θα χοροστατήσει στην Ιερά Πανήγυρη, στον εορτάζοντα Ι.Ν. του Αγίου Αποστόλου Θωμά στο Αερινό.

Στη συνέχεια στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού θα παρουσιαστούν Παραδοσιακοί χοροί από το τοπικό χορευτικό Συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αερινού και το χορευτικό σύνολο της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών και Ποντίων Βελεστίνου. Θα επακολουθήσει Λαϊκό γλέντι με Παραδοσιακή ορχήστρα που αποτελείται από τον Νίκο Κερασιώτη στο κλαρίνο, τον Χρήστο Δασκαλόπουλο στο βιολί, την Αναστασία Λύτρα στα κρουστά, τον Κωνσταντίνο Μούτο (λαούτο – τραγούδι) και την υπέροχη Μαρίνα Σαμαρά – Μπαρούτα που θα τραγουδήσει, για να διασκεδάσουν και να χορέψουν όλοι οι παρευρισκόμενοι, στο πνεύμα της εκδήλωσης.
Οι συνδιοργανωτές φορείς, και η Ενορία του Αγίου Αποστόλου Θωμά καλούν τους κατοίκους του Αερινού και της ευρύτερης περιοχής να παρευρεθούν στην εκδήλωση αυτή για να ψυχαγωγηθούν και να διασκεδάσουν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το