Τοπικά

«Πάσχα του καλοκαιριού» με πανηγυρικές εκδηλώσεις “Θ”

evaggelistria

Η μεγαλύτερη θρησκευτική γιορτή του καλοκαιριού, που δεν είναι άλλη από την Κοίμηση της Θεοτόκου, γιορτάζεται στις αφιερωμένες στο όνομά της εκκλησίες. Μεγάλες εκκλησίες και ξωκλήσια σε κάθε γωνιά της Μαγνησίας στολίζονται, οι εικόνες γεμίζουν λουλούδια και οι πιστοί σπεύδουν να προσκυνήσουν τη χάρη της Παναγίας.
Τα χωριά θα φορέσουν τα «καλά» τους και όλοι θα υποδεχθούν το Πάσχα του καλοκαιριού και με πανηγύρια σε πλατείες.
Στον Βόλο το επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι η Ευαγγελίστρια στη Νέα Ιωνία, ενώ την Κοίμηση της Θεοτόκου πανηγυρίζουν, επίσης, Ιεροί Ναοί στις Αλυκές, στην Ευξεινούπολη, στο Νεοχώρι, στα Καλά Νερά, στα Κανάλια, στη Μακρινίτσα, στη Μηλίνα, στην Ξυνόβρυση, στον Πτελεό, στο Βελεστίνο, στον Λόφο Επισκοπής, στον Δρυμώνα, στο Προμύρι, στο Ξουρίχτι και στο Μετόχι Αργαλαστής.
Ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά θρησκευτικά πανηγύρια πραγματοποιείται τον 15Αύγουστο στην Ευξεινούπολη, ενώ το αντίστοιχο στο Μοναστήρι Άνω Ξενιάς στον Αλμυρό, προσελκύει εκατοντάδες προσκυνητές από όλη την Ελλάδα.
Στον Δήμο Αλοννήσου τον 15Αύγουστο πραγματοποιείται πανηγύρι στην Παλιά Χώρα όπου γίνεται αναπαράσταση παραδοσιακού γάμου και προσφέρονται γλυκά κεράσματα και γίδα με μακαρόνια, σύμφωνα με τα έθιμα αιώνων.
Ανήμερα πανηγυρίζουν η Άνω Ιερά Μονή Ξενιάς, ο Ενοριακός Ναός Ευαγγελισμού Θεοτόκου Νέας Ιωνίας Βόλου, ο Ενοριακός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Αλυκών, ο Ενοριακός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην περιοχή Λάμιας Διμηνίου, Ευξεινουπόλεως, Καλών Νερών, Καναλίων, Αετόλοφου Αγιάς, Μακρινίτσης, Πορταριάς, Μηλίνης, Ξυνόβρυσης, Πτελεού, Βελεστίνου, Ζωοδόχου Πηγής Μετοχίου Αργαλαστής, Εισοδίων Θεοτόκου Προμυρίου, Κοιμήσεως Θεοτόκου Δρυμώνος, Κοιμήσεως Θεοτόκου Ξουριχτίου.
Επίσης πανηγυρίζουν τα παρεκκλήσια ή εξωκλήσια του Λόφου Επισκοπής – Άνω Βόλου, Κεραμιδίου, Νεοχωρίου, Σκήτης Αγιάς, Μουρεσίου, Μελιβοίας Αγιάς, Πορταριάς, Πουρίου, Αμυγδαλής Αγιάς, Τσαγκαράδας, Τρικερίου, Ανατολής Αγιάς, Γλαφυρών, Σωτηρίτσας Αγιάς, Γαύριανης, Αγίου Γεωργίου Νηλείας, Αγίων Θεοδώρων Αλμυρού και Κατηχωρίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το