Αθλητισμός

Πάσχα με χαμόγελα στη Νίκη

Πάσχα με χαμόγελα θα κάνουν στη Νίκη. Διάχυτη η αισιοδοξία για άνοδο της ποδοσφαιρικής ομάδας στη Φούτμπολ Λιγκ μέσω των μπαράζ και μεγάλη η ικανοποίηση για την επιτυχημένη πορεία του Αθλητικού Κολεγίου.
Την Ανάσταση του Θεανθρώπου περιμένει όλη η Χριστιανοσύνη, ενώ αμέσως μετά θα εορταστεί το Πάσχα. Στο ίδιο κλίμα ζει και η «οικογένεια» της Νίκης, αφού όλοι στις τάξεις της θα περάσουν τις άγιες αυτές ημέρες με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Γι’ αυτόν τον λόγο άλλωστε ο Ράτκο Ντόστανιτς, όπως αναμενόταν, έδωσε άδεια στους ποδοσφαιριστές του μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα. Οι παίκτες προπονήθηκαν εντατικά όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, αφού μπροστά τους έχουν τα μπαράζ με τον Θεσπρωτό.
Ωστόσο ήρθε η ώρα για ξεκούραση. Έτσι από χθες Μεγάλη Παρασκευή βρίσκονται σε άδεια τριών ημερών και θα επιστρέψουν στο γήπεδο τη Δευτέρα του Πάσχα, προκειμένου η προετοιμασία για το πρώτο παιχνίδι κόντρα στον Θεσπρωτό να μπει στην τελική ευθεία.

Στο «κυανόλευκο στρατόπεδο» διάχυτη είναι η αισιοδοξία ότι η ανδρική ομάδα της Νίκης θα καταφέρει να πραγματοποιήσει το όνειρο της ανόδου στη Φούτμπολ Λιγκ. Ταυτόχρονα, όμως, επικρατεί μεγάλη ικανοποίηση για τα κατορθώματα των «μικρών». Το Αθλητικό Κολέγιο κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Γ’ ΕΠΣΘ και ανέβηκε στη Β’ κατηγορία, γεγονός που αποδεικνύει την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στην Ακαδημία.
Ενδεικτικά είναι τα λόγια του Στέργιου Φάτση, ο οποίος μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο, αισθάνεται υπερήφανος για τους νεαρούς «κυανόλευκους». «Η γιορτή της ανόδου του Αθλητικού Κολεγίου ήταν μια χαρούμενη μέρα για μας. Τελείωσε μια χρονιά, που στην αρχή δεν έδειχνε ότι θα τελείωνε έτσι. Πολλά προβλήματα στα τμήματα υποδομής του συλλόγου ξεκινώντας από τα γήπεδα. Έπρεπε να γίνει ό,τι ήταν δυνατόν, ώστε οι προπονήσεις και οι αγώνες των τμημάτων υποδομής και του Αθλητικού Κολεγίου να γίνονται με τις καλύτερες συνθήκες.

Το δεύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε φέτος ήταν η τιμωρία των Νέων Αθλητών, ώστε να μη μετέχουν στο πρωτάθλημα. Έτσι τα παιδιά έμειναν έτσι και δεν ήξεραν τι θα κάνουν φέτος. Ωστόσο σε όλα αυτά πετύχαμε και πετύχαμε με τη συμμετοχή του ανθρώπινου παράγοντα» τόνισε ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής που απένειμε τα εύσημα σε όσους συνέβαλαν στην εν λόγω επιτυχία:
«Εκ μέρους του Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής Νίκης θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω συγχρόνως τον άνθρωπο που μόχθησε από την αρχή της χρονιάς για όλα αυτά. Ήταν δίπλα στα παιδιά, δεν τους έλειψε τίποτα. Πάλεψε και βγήκε νικητής γιατί το αξίζει. Πολλοί θα πουν ότι «ευλογούμε τα γένια μας, αλλά σ’ αυτή την περίπτωση είμαστε αντικειμενικοί. Αναφέρομαι στον Άκη Σουγγάρη.

Σε ό,τι αφορά τα γήπεδα, ένας ακάματος εργάτης εδώ και πολλά χρόνια, που ασχολείται με το συγκεκριμένο θέμα, μου είχε πει στο παρελθόν: «Για μένα το «Π. Μαγουλάς» είναι ψυχοθεραπεία. Όταν όλοι πηγαίνουν στα καφενεία, εγώ την ηρεμία μου τη βρίσκω στο «Π. Μαγουλάς». Έκανε όλες τις δουλειές για να είναι τα γήπεδα στην καλύτερη κατάσταση όλα αυτά τα χρόνια. Μιλάω για τον Απόστολο Χαλκιά.
Σ’ αυτό το δύσκολο έργο συμμετείχαν και προπονητές, οι οποίοι στάθηκαν δίπλα στη διοίκηση του Άκη Σουγγάρη για να φέρουν εις πέρας το έργο. Ξεκινάω με τον Γιώργο Παρασκευαΐδη για έναν επιπλέον λόγο: Γιατί πιστεύω ότι έχει λαμπρό προπονητικό μέλλον και γιατί η Νίκη θα μείνει χαραγμένη για πάντα στην καρδιά του. Ήταν η τελευταία φανέλα που φόρεσε ως ποδοσφαιριστής και η πρώτη του προπονητική δουλειά ήταν πάλι με τη Νίκη. Τον ευχαριστούμε, τον θέλουμε κοντά μας και του ευχόμαστε ό,τι επιθυμεί.
Δεν φτάνει τα προβλήματα που έπρεπε να επιλυθούν, ο Άκης Σουγγάρης δημιούργησε και γυναικεία ομάδα. Με όλο αυτό το παζλ με τη συμβολή των προπονητών της Ακαδημίας, φτάσαμε στην ημέρα που γιορτάσαμε την άνοδο του Αθλητικού Κολεγίου. Μιας ομάδας που αναγκάστηκε να δημιουργηθεί για να βρουν τα παιδιά μας στέγη στη Νίκη, που κάποιοι πήγαν να τη στερήσουν.
Συγχαρητήρια σε όλα αυτά τα παιδιά, τα οποία αγαπούν τη Νίκη και παρέμειναν στη Νίκη. Δεν πήγαν πουθενά. Πίστεψαν στο όραμα της διοίκησης και σήκωσαν το τρόπαιο του πρωταθλητή».

Ο κ. Φάτσης έδωσε το δικό του μήνυμα σχετικά με τις ακαδημίες: «Όλοι αυτοί οι άνθρωποι συνεργάστηκαν για να φτάσουμε να γιορτάσουμε την άνοδο στη Β’ τοπική κατηγορία. Οι ακαδημίες δεν αγοράζονται, οι ακαδημίες χτίζονται… Η Νίκη έχει μάθει στα δύσκολα εδώ και χρόνια. Η Νίκη μέσα από τα προβλήματά της γίνεται πιο δυνατή και μέσα από το καινούργιο «σπίτι» μας που θα το χτίσουμε και θα το κάνουμε έπαυλη καλούμε όλα τα παιδιά της Μαγνησίας -και θα είναι τιμή τους- να φορέσουν τον άγγελο στο στήθος».
«Όταν ολοκληρωθούν τα έργα στο «Π. Μαγουλάς» και σε συνδυασμό με την άνοδο της πρώτης ομάδας στη Φούτμπολ Λιγκ, τότε θα πούμε ότι έχουμε ολοκληρώσει μια δύσκολη χρονιά για το ποδοσφαιρικό τμήμα. Γιατί εμείς γεννηθήκαμε Νίκη, μεγαλώσαμε με τη Νίκη και θα πεθάνουμε ως Νίκη…» κατέληξε.

Ευχές από Γ.Σ.Β «Η Νίκη»
Τις θερμότερες ευχές για Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο, οι προπονητές και οι αθλητές του Γ.Σ.Β «Η Νίκη». Η ανακοίνωση: «Ο πρόεδρος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι προπονητές και οι αθλητές του Γ.Σ.Β «Η Νίκη» εύχονται Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το