Οικονομία

Πάσχα 2019: Πότε καταβάλλονται συντάξεις και επιδόματα τη Μ. Εβδομάδα

Βρισκόμαστε ήδη στην τελική ευθεία για το φετινό Πάσχα, πράγμα που σημαίνει ότι τη Μεγάλη Εβδομάδα ολοκληρώνονται διαφόρων ειδών πληρωμές, με στόχο τόσο να κινηθεί η αγορά την περίοδο των Εορτών όσο και να αντιμετωπίσουν οι πολίτες τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους.
Έτσι λοιπόν, τη Μεγάλη Τρίτη θα καταβληθούν οι συντάξεις του πρώην ΟΑΕΕ και του πρώην ΟΓΑ, ενώ τη Μεγάλη Τετάρτη θα καταβληθεί το επίδομα στέγασης σε όσους υπέβαλαν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα έως 31 Μαρτίου, με την προϋπόθεση αυτή να έχει εγκριθεί.

Την ίδια μέρα θα δοθούν οι συντάξεις και τα επιδόματα Μαΐου σε δικαιούχους ανασφάλιστους υπερήλικες, τα προνοιακά επιδόματα στεγαστικής συνδρομής και ομογενών που χορηγούνταν από τους ΟΤΑ έως και το 2018 για τους μήνες Μάρτιο – Απρίλιο.
Επίσης, Μεγάλη Τετάρτη θα γίνει εμβόλιμη πληρωμή των δικαιούχων του επιδόματος Παιδιού 2019 για τους μήνες Μάρτιο – Απρίλιο ή όσους υπέβαλαν αίτηση Α21 μετά τις 26 Μαρτίου ενώ θα δοθούν οι συντάξεις και για το πρώην ΙΚΑ.
Οι επικουρικές συντάξεις από το ΕΤΕΑΕΠ είναι προγραμματισμένο να καταβληθούν στις 25 Απριλίου. Τέλος, το δώρο του Πάσχα πρέπει να καταβληθεί έως τη Μεγάλη Τετάρτη, όπως ορίζει η εργατική νομοθεσία.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το