ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Προβλέψιμοι… στον Δήμο Βόλου 

Παραπολιτικά

Πρώτη φορά από το 1974…

Παραπολιτικά

Τρέχουν να μεταγράψουν ακίνητα 

Οι εικόνες της ημέρας

«Κόσκινο» δρόμοι του Βόλου

Οι εικόνες της ημέρας

Άνετη και δωρεάν φιλοξενία…

Οι εικόνες της ημέρας

Αθλητισμός

«Πάσα στα θρανία» από την ΕΠΟ – Το 1ο Δημoτικό σχολείο Μηλεών συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα

Σε πέντε Δημοτικά Σχολεία της Θεσσαλίας, μεταξύ αυτών και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μηλεών, έκανε πρεμιέρα το – εγκεκριμένο από το Υπ. Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και ενταγμένο στο πρόγραμμα Grassroots της UEFA – πρόγραμμα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας «Πάσα στα θρανία» για το σχολικό έτος 2017-2018.

Ειδικότερα, οι Μπάμπης Ζελενίτσας, Κώστας Τσάνας, Γιάννης Γκούμας, Σάκης Τσιώλης μίλησαν σε περισσότερους από 250 μικρούς μαθητές του Ειδικού Δημ. Σχ. Καρδίτσας, του 6ου Δημ. Σχ. Καρδίτσας, του 16ου Δημ. Σχ. Τρικάλων, του 1ου Δημ. Σχ. Φαλάνης Λάρισας και του 1ου Δημ. Σχ. Μηλεών Μαγνησίας για τις ευγενείς αξίες του ποδοσφαίρου, αναπτύσσοντας, επίσης, θέματα διατροφής, ασκησεολογίας και ψυχολογίας.

Στους μικρούς μαθητές μοιράστηκαν σχολικά εγχειρίδια και μπλούζες με το λογότυπο του προγράμματος, ενώ στις σχολικές μονάδες προσφέρθηκαν μπάλες για τις ανάγκες των ποδοσφαιρικών τους δράσεων και συμβολικά από μια φανέλα της Εθνικής Ομάδας.

Το πρόγραμμα «Πάσα στα θρανία» περιλαμβάνει επισκέψεις και ομιλίες αναφορικά με το «ευ αγωνίζεσθαι» και τις άλλες ευγενείς αξίες του ποδοσφαίρου από διακεκριμένους ποδοσφαιριστές, όπως είναι οι πρωταθλητές Ευρώπης 2004, προπονητές και εκπαιδευτές σε δεκάδες Δημοτικά Σχολεία, κυρίως από την περιφέρεια, συμπεριλαμβανομένων ειδικών, μειονοτικών και διαπολιτισμικών μονάδων σε ποσοστό άνω του 20%.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία υπολογίζει ότι το πρόγραμμα «Πάσα στα θρανία» θα απευθυνθεί συνολικά σε περισσότερους από 6.500 μαθητές Δημοτικού έως τη λήξη του τρέχοντος σχολικού έτους, θέτοντας ως πρωταρχικούς στόχους τη σωστή ποδοσφαιρική εκπαίδευση εντός κι εκτός σχολικού περιβάλλοντος, τη μετάδοση των ευγενών αξιών του ποδοσφαίρου και την αγαστή συνεργασία της Ομοσπονδίας με τους αρμόδιους φορείς και το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας προς όφελος του παιχνιδιού και της κοινωνίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το