Πολιτισμός

Παρουσιάζεται στον Βόλο το βιβλίο του Δ. Καραθάνου «Πρώτη μέρα στο σχολείο»

Οι εκδόσεις Γρηγόρη και τα Public διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου του κ. Δημήτρη Καραθάνου (Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας),με τον τίτλο «Πρώτη μέρα στο σχολείο». Η παρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη 9 Μαΐου στις 7.00 μ.μ. Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Μερόπη Χ. Καζανίδου, δασκάλα, ιστορικός, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας, Ηλίας Κουτσερής, δημοσιογράφος, Πρόεδρος Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου και Δρ. Τζένη Μωραΐτη, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Προσχολικής ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας.

Προετοιμασία του παιδιού για μια επιτυχημένη κι ευτυχισμένη σχολική ζωή
Η πρώτη μέρα στο σχολείο αποτελεί μια ξεχωριστή μέρα στη ζωή του παιδιού. Οι φόβοι, οι αγωνίες, οι ελπίδες και οι προσδοκίες αποτελούν συναισθήματα που κατακλύζουν το παιδί λίγο πριν ξεκινήσει το σχολικό έτος. Η συναισθηματική αυτή αναστάτωση εκφράζεται μέσα από τα λόγια και τις πράξεις του παιδιού καθιστώντας τους γονείς, πολλές φορές, ανήμπορους θεατές να αντιδράσουν με τον πιο κατάλληλο τρόπο.
Την έλλειψη γνώσεων των γονέων, σχετικά με τη μετάβαση του παιδιού από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο, αλλά και από τη μια τάξη στην άλλη, έρχεται να καλύψει αυτό το βιβλίο, ως ένας ¨πολύτιμος οδηγός¨ για την υποστήριξη του γονιού αλλά και για τη διαχείριση της σχολικής ζωής. Απαντά σε ερωτήματα όπως: Πώς θα προετοιμάσω το παιδί μου για τη σχολική ζωή; Πώς θα αγαπήσει το σχολείο; Με ποιον τρόπο μπορώ να επικοινωνήσω καλύτερα με τους δασκάλους του παιδιού μου; Γίνεται λοιπόν μια ενημέρωση, για όλες τις πτυχές της σχολικής ζωής με απλά παραδείγματα τοποθετώντας στη φαρέτρα του γονιού όπλα για την αντιμετώπιση όλων των καταστάσεων. Η προετοιμασία των γονιών αποτελεί κλειδί στην επιτυχία του παιδιού και στο σχολείο αλλά και στη ζωή.

Βιογραφικό του Δημήτρη Καραθάνου
Ο Δημήτρης Καραθάνος είναι Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας. Σπούδασε Δημόσια Διοίκηση, Διοίκηση της Εκπαίδευσης, Ψυχολογία και Παιδαγωγικά.
Ασχολείται με την Επιστημονική & Παιδαγωγική Καθοδήγηση των εκπαιδευτικών. Υποστηρίζει εκπαιδευτικούς και μαθητές οργανώνοντας και συντονίζοντας ημερίδες, επιμορφώσεις και δράσεις εφαρμόζοντας καλές πρακτικές στην τάξη και ευρύτερα στο σχολικό χώρο. Παράλληλα, κάθε σχολική χρονιά, διοργανώνει συναντήσεις και επιμορφώσεις με ομάδα στόχο τους γονείς ενημερώνοντάς τους για σημαντικά θέματα που αφορούν τους ίδιους, την οικογένειά τους, αλλά και τη σχέση τους με το σχολείο (Σχολές Γονέων). Η προσπάθεια αυτή σήμερα συνεχίζεται και μέσα από την ιστοσελίδα www.psychologosmou.gr. Έχει συμμετάσχει σε πάρα πολλά σεμινάρια, επιμορφώσεις, ημερίδες και συνέδρια ως εισηγητής. Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το