Πολιτισμός

Παρουσιάζεται στον Βόλο το αστυνομικό μυθιστόρημα της Μίκας Μαυρογιάννη «Θεόσταλτος»

Οι Εκδόσεις Όστρια και η συγγραφέας Μίκα Μαυρογιάννη, παρουσιάζουν το αστυνομικό μυθιστόρημα «Θεόσταλτος» το Σάββατο 2 Μαρτίου και ώρα 19:00 στο ξενοδοχείο Κυψέλη στον Βόλο.
Μετά το συγκλονιστικό μυθιστόρημά της «Έρωτας και Θάνατος» η Μίκα Μαυρογιάννη επιστρέφει με το έκτο λογοτεχνικό βιβλίο της «Θεόσταλτος» με ένα τέλειο έγκλημα. Για να διατηρηθεί η μυστικότητα μιας Αδελφότητας υπογράφεται το συμβόλαιο θανάτου ενός αθώου άντρα. Μια μοιραία σειρά τραγικών αλυσιδωτών συμπτώσεων στήνει πλεκτάνη και ο άντρας βρίσκεται σε λάθος σημείο, λάθος στιγμή! Η σύζυγός του, καλείται από τον εκτελεστή σε μια διαπραγμάτευση παγίδα: η ζωή της για την ζωή του.
Την εκδήλωση συντονίζει και παρουσιάζει η Δημοσιογράφος, Σταματία Κεκάτου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Ο Αντιστράτηγος Ελληνικής Αστυνομίας, Βασίλης Κιός.
Η Φιλόλογος-Δημοσιολόγος, Δωροθέα Πέρπερα.
Η Δημοσιογράφος, Σταματία Κεκάτου.
Ο εκδότης Γιάννης Κοτσαφτόπουλος & η Συγγραφέας Μίκα Μαυρογιάννη.
Αποσπάσματα του βιβλίου θα αποδώσει ο Σκηνοθέτης-Ηθοποιός, Δημήτρης Δακτυλάς.

Η Μίκα Μαυρογιάννη το γένος Ζιάκα, γεννήθηκε στη Λαμία, αλλά ζει μόνιμα στον Βόλο από το 1979. Ποτέ δεν έθεσε ως στόχο να γίνει συγγραφέας, είχε πάντα μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την ανάγνωση.
Δραστηριοποιήθηκε στον τομέα των επιχειρήσεων από εμπορικό δαιμόνιο, αλλά ποτέ δεν ήταν αυτό που πραγματικά ήθελε να κάνει.
Με το πλήρωμα του χρόνου η αγάπη της για την ανάγνωση μεταστοιχειώνεται σε πάθος για τη συγγραφή και την ποίηση.
Το 1994, υποτάσσεται στην ακατανίκητη επιθυμία της και με πλοηγό την πένα της, αφήνεται να ταξιδέψει στις θάλασσες του δημιουργικού νου, χωρίς όρια.

Το βιβλίο με τίτλο «Το Ποτέ Είναι Χρόνος Πολύς» ήταν το πρώτο συγγραφικό της έργο και ολοκληρώθηκε στα μέσα του 2013.
Περί τα τέλη του 2013, εμπνέεται από μια αληθινή ιστορία, από εκείνες που σηματοδοτούν τη θλιμμένη πλευρά της ζωής και γράφει το δεύτερο βιβλίο της, με τίτλο: «Μια καταδίκη δίχως δίκη», το οποίο εκδίδεται από τις Εκδόσεις Φυλάτος και κυκλοφορεί από τον Ιούνιο του 2015 στην Ελλάδα, στην Κύπρο και σε 62 χώρες του εξωτερικού, τόσο σε έντυπη όσο και σε ηλεκτρονική μορφή.

Τον Μάιο του 2016 εκδίδεται η Ποιητική της Συλλογή από τις Εκδόσεις Όστρια, με τίτλο: «Μονόλογος Γυναίκας», όπου μια γυναίκα παρατηρεί τον εαυτό της στον χρόνο που έφυγε, στον χρόνο που έρχεται. Το πρώτο ποίημα της Συλλογής με τίτλο «Ούτε πανί… Ούτε στεριά» απέσπασε το Β’ Βραβείο καλύτερου ποιήματος, της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, το 2009.

Τον Οκτώβριο του 2016 εκδίδεται από τις Εκδόσεις Όστρια, το μυθιστόρημα με τίτλο «Έρωτας στη Νεροσπηλιά». Το βιβλίο πραγματεύεται την ιστορία της προοδευτικής αναγέννησης μιας γυναίκας, του βαθμιαίου ανεβάσματός της σε μια καινούργια πραγματικότητα δοσίματος αγάπης, άγνωστης σε εκείνη ως τώρα, μέχρι του σημείου να πετύχει μια εσωτερική φώτιση.
Το μυθιστόρημα με τίτλο ‘‘Έρωτας και Θάνατος’’ λαμβάνει σάρκα και οστά από τις Εκδόσεις Όστρια, τον Οκτώβριο του 2017 μέσα από τη μυθιστορηματική διλογία που σημαίνει συνοχή και συνέχεια, του βιβλίου της ‘Έρωτας στη Νεροσπηλιά’’, όπου όλες οι σκηνές του μυθιστορήματος είναι υψηλής λογοτεχνίας.
Η Ποιητική Συλλογή, με τίτλο «Μονόλογος Ανδρός» εκδίδεται από τις Εκδόσεις Όστρια περί τα τέλη Δεκεμβρίου 2017 και εμπεριέχει «Ανδρικά Στιγμιότυπα», από εκείνα που χαρακτηρίζουν τον άνδρα που ξέρει να πετάει έστω και με σπασμένα φτερά. Εδώ, συναντάμε τον άνδρα σε όλους τους «ρόλους ζωής»: ως εραστή, ως πατέρα, ως γιο, ως σύζυγο, ως παιδί τον ίδιο. Ανδρικές Υποθέσεις, τόσο Ποιητικές όσο και Στιχουργικές.
Το νέο της μυθιστόρημα με τίτλο «Ο Θεόσταλτος» από τις Εκδόσεις Όστρια, που παρουσιάζουμε απόψε είναι ένα βιβλίο Αστυνομικής Λογοτεχνίας και Μυστηρίου.

Τα βιβλία της συγγραφέως:
Μια Καταδίκη Δίχως δίκη
Έρωτας στη Νεροσπηλιά
& Έρωτας και Θάνατος,
έχουν μεταφραστεί και στην Αγγλική γλώσσα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το