Πολιτισμός

Παρουσιάζεται στο Μεταξουργείο το βιβλίο της Ζωής Γεροστάθη «Αστεράκι μου…»

Οι Εκδόσεις Πηγή, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας, η Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου και η συγγραφέας Ζωή Γεροστάθη παρουσιάζουν το νέο παιδικό βιβλίο με τίτλο «Αστεράκι μου…», αύριο Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, στις 18.30, στο Μεταξουργείο (Αναπαύσεως και Καραμπατζάκη).
Για το βιβλίο, εκτός από τη συγγραφέα, θα μιλήσουν οι Νένα Ζήση (συγγραφέας – MSc Κοινωνικής Ανθρωπολογίας), Κώστας Μάγος (αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας – συγγραφέας). Συντονίζει o Ηλίας Κουτσερής (δημοσιογράφος-πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Βόλου).
Συμμετέχει η Γ’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου. Τραγουδούν οι Φρόσω Γαρδικλή και Τάσος Ιωακειμίδης. Χαιρετίζουν οι Μαρσέλ Σολομών (πρόεδρος Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου) και Απόστολος Μούσιος (πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Μαγνησίας).

Από το οπισθόφυλλο: Πώς να μιλήσεις στα παιδιά για το ολοκαύτωμα; Πώς να βάλεις στην παιδική ψυχή τόσο τρόμο και παραλογισμό; Δεν μπορεί, θα υπάρχει τρόπος σκέφτηκα και ένα κουτί γεμάτο χάρτινα αστέρια ήρθε να με βγάλει από τη δύσκολη θέση.
Ένα κουτί γεμάτο χάρτινα παιδικά αστεράκια και ένα ριγέ φόρεμα γίνονται η αιτία για να βγάλει απ’ την ψυχή της η προγιαγιά της μικρής Ρεβέκκας τον τρόμο και τον παραλογισμό που έζησε στα χρόνια της κατοχής. Τα αγαπημένα χάρτινα αστεράκια που με τόση χαρά μάζευε σαν έπαθλο η φίλη της εγγονής της, κάθε φορά που την επαινούσαν, της έφεραν στη μνήμη εικόνες που είχαν κρυφτεί στα βάθη του μυαλού της και μεταμορφώθηκαν σε λέξεις. Λέξεις που γνώρισαν στις δύο φίλες ένα κομμάτι της ιστορίας που όλοι θέλουμε να μην επαναληφθεί ποτέ.

H Ζωή Γεροστάθη γεννήθηκε στον Βόλο και μεγάλωσε στην Αργαλαστή Πηλίου. Είναι εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Μέσα στην τάξη χρησιμοποιεί τη θεατρική αγωγή και την αφήγηση ως μέσο ενίσχυσης της διδασκαλίας της. Έχει εκδώσει δύο ακόμη παιδικά βιβλία, ένα έμμετρο θεατρικό οικολογικού περιεχομένου με τον τίτλο «Μια αρκούδα …μια φορά» και ένα παραμύθι με ισχυρά αντικαπνιστικά μηνύματα και τον τίτλο «Χοπ… τρύπωσα». Πιστεύει πως τα παιδιά είναι οι καλύτεροι κριτές και πως για να διδάξεις κάτι σε αυτά, πρέπει να μιλήσεις στην καρδιά τους εμπνέοντάς τα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το