Πολιτισμός

Παρουσιάζεται σήμερα στον Βόλο το νέο βιβλίο του σκιτσογράφου Βαγγέλη Χερουβείμ

Σήμερα Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στη «Χάρτα» (βιβλιοπωλείο-καφενείο) στον Βόλο, στις 8 το βράδυ, παρουσιάζεται το βιβλίο του σκιτσογράφου Βαγγέλη Χερουβείμ με τίτλο «Η Κιβωτός του Νο» – Το μέλλον ενός μεσαίωνα στην Γκρεκονία και στην Εσπερινή Ουνία.
Είναι ένα ιδιαίτερο και έξυπνο βιβλίο, για το οποίο θα μιλήσουν – κατά την παρουσίαση – οι Θωμάς Κοροβίνης, συγγραφέας, Μαρίνα Μωραΐτου, δικηγόρος, και φυσικά ο συγγραφέας. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η ηθοποιός – τραγουδίστρια Μαρία Καργαδούρη. Τη συζήτηση συντονίζει η δημοσιογράφος Τούλα Κεκάτου.
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα: Ο Βαγγέλης Χερουβείμ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Σπούδασε νομικά στην Κομοτηνή και Επικοινωνία Μ.Μ.Ε. στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Με το σκίτσο, την πολιτική γελοιογραφία και την εικονογράφηση ασχολείται επαγγελματικά από το 1991. Κάνει σκίτσα καθημερινά στην εφημερίδα Αυγή και κάθε μήνα στο περιοδικό δρόμου «Σχεδία». Με την «Κόκκινη Κλωστή Δεµένη» και µε το «Έπος των Ταφρολούκεν» ξετυλίγει στον ραδιοφωνικό σταθμό 105,5 «Στο Κόκκινο» την αφήγηση της Γκρεκονίας και της Εσπερινής Ουνίας των Σκοτεινών Χρόνων. Η «Κιβωτός του Νο» είναι το δεύτερο βιβλίο του.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Η Εσπερινή Ουνία ήταν η θωρακισμένη Κιβωτός, μέσα στην οποία έλπιζαν οι ηγεμονίες να περάσουν μπόρες, κατακλυσμούς και κρίσεις. Όμως τις θεομηνίες τις είχαν κατασκευάσει οι ίδιες Ιεραρχίες που είχαν σχεδιάσει και την υποτιθέμενη διάσωση. Η χειροποίητη αλήθεια τους, είχε τα ίδια αγνά συστατικά που είχαν και τα ψέματά τους.
Ένα φανταστικό αφήγημα, το οποίο εστιάζει στην Εσπερινή Κιβωτό του No και στη Χώρα των Γκρεκόνων, ανασκάπτοντας το μεσαιωνικό τους παρόν και μέλλον.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το