Πολιτισμός

Παρουσιάζεται σήμερα στην αυλή του κτιρίου Σπίρερ το βιβλίο του Χρ. Σεμέργελη «Μια θάλασσα, δύο πατρίδες» 

Το βιβλίο του με τίτλο «Μια θάλασσα, δύο πατρίδες» θα παρουσιάσει στον Βόλο ο συγγραφέας Χριστόφορος Σεμέργελης σήμερα Πέμπτη 3 Ιουνίου, στις 8.30 το βράδυ, στην αυλή του κτιρίου Σπίρερ (Μικρασιατών 81), στο πλαίσιο ανοικτών εκδηλώσεων που διοργανώνει η Διεύθυνση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης. Η παρουσίαση θα γίνει από τον ίδιο τον συγγραφέα που στη συνέχεια θα συνομιλήσει με το κοινό για το βιβλίο και το θέμα του αφορά στην εποχή των εξεγέρσεων κατά του τουρκικού ζυγού στο Πήλιο. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα.

Το βιβλίο «Μια θάλασσα, δύο πατρίδες» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Κέδρος» και έχει περάσει στη δεύτερη ανατύπωσή του, αφορά στην περιπέτεια ενός νεαρού Έλληνα, που ξεκινά από τη Σμύρνη στο πλαίσιο αποστολής για τη διαφύλαξη αρχαιολογικών ευρημάτων στην περιοχή του Βόλου στα 1878. Στην προσπάθειά του αυτή ο κεντρικός ήρωας θα βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα στο επαναστατημένο Πήλιο, θα λάβει μέρος σε μάχες, θα δώσει μάχη για τη ζωή του, θα συναντηθεί με πραγματικά πρόσωπα, θα συνδεθεί με τον θρυλικό Άγγλο δημοσιογράφο που κάλυπτε τα γεγονότα, θα ερωτευθεί μια γενναία κοπέλα από τη Μακρινίτσα. Ο λεβαντίνος τυχοδιώκτης θα προσπαθήσει να σταθεί όρθιος σε έναν κόσμο που καταρρέει και αναγεννάται ισορροπώντας ανάμεσα σε δυο πατρίδες, τον Βόλο και τη Σμύρνη, που τις συνδέει η θάλασσα του Αιγαίου πελάγους.

Ο Χριστόφορος Σεμέργελης γεννήθηκε το 1979 και μεγάλωσε στον Βόλο. Είναι παντρεμένος με τη Χρύσα Σιγανού και έχουν έναν γιο. Από το 2000 εργάζεται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ συνεργάζεται σε σταθερή βάση με την εφημερίδα «Θεσσαλία». Το βιβλίο «Μια θάλασσα, δύο πατρίδες» είναι το πρώτο του μυθιστόρημα. Έχει γράψει επίσης τρία διηγήματα, με τα οποία έχει λάβει μέρος σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς των εκδόσεων «I Write.gr» και τα οποία με τον γενικό τίτλο «Ιστορίες του τόπου μας» απέσπασαν ισάριθμα βραβεία σε Διδυμότειχο (2017), Νάουσα (2018) και Δράμα (2019).

Στο πλαίσιο της ίδιας δράσης θα ακολουθήσουν κι άλλες παρουσιάσεις βιβλίων στον υπαίθριο πεζοδρομημένο χώρο μπροστά από το κτίριο Σπίρερ (Μικρασιατών 81):
-Τρίτη 8 Ιουνίου, 8.30 μ.μ., «Αγωνίστριες του 1821» των Έλενα Νταβλαμάνου και Αθανασίας Ελευθερούλη, εκδόσεις «Γράφημα».
-Πέμπτη 17 Ιουνίου, 8.30 μ.μ., «Πότε διάβολος, πότε άγγελος» του Κώστα Ακρίβου, εκδόσεις «Μεταίχμιο».
-Τρίτη 22 Ιουνίου, 8.30 μ.μ., «Το παιδί με τη φουστανέλα» του Διονύση Λεϊμονή, Άρτεον Εκδοτική.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα για την πανδημία μέτρα ασφαλείας που αφορούν σε αποστάσεις θέσεων και αριθμό παρευρισκομένων.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το