Τοπικά

Παρουσιάζεται σήμερα η μελέτη για το «Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου»

Η παρουσίαση της μελέτης για το «Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου» θα γίνει σήμερα Τρίτη 6 Ιουλίου, στις 12.00 στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, στα Μελισσάτικα. Περιλαμβάνει καταγραφή της περιοχής του Μεγάλου Μονοπατιού, μεθοδολογία, ανάλυση ανά σκέλος διαδρομής, σήμανση και λοιπά συγκεντρωτικά στοιχεία, και θα γίνει από τους μελετητές, Τριαντάφυλλο Αδαμακόπουλου, πολιτικό μηχανικό και Αικατερίνη Ζαγκαρέτου, δασολόγο.
Για το 2020 το θέμα που είχε αποφασισθεί να απασχολήσει τις δράσεις και εκδηλώσεις της «Μαγνήτων Κιβωτού», αλλά και σε ό,τι αφορά στις συνεργασίες της με τους άλλους φορείς, όπως πάντοτε το επιδιώκει, ήταν η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, και έφερε τον τίτλο, «Μάγνητες & φυσικό περιβάλλον».
Είχαν προγραμματιστεί δράσεις, προκειμένου να καλύψουν μια ευρύτερη θεματική περιοχή, και είχε σχεδιαστεί να υλοποιηθούν πρωτοβουλίες που στηρίζονται στις έννοιες: Φύση, Πολιτισμός, Ιστορία, Περιβάλλον. Οι έννοιες αυτές διέτρεχαν συνολικά τον σχεδιασμό για το θεματικό έτος 2020.
Και όπως πάντοτε, οι δραστηριότητες που σχεδιάστηκαν στόχευαν στην ενίσχυση των δημιουργικών συνεργειών με τους πολιτιστικούς φορείς της περιοχής μας.
Το σχέδιο δράσεων και εκδηλώσεων, είχε ήδη ξεκινήσει να υλοποιείται, με τις πρώτες συναντήσεις και αποφάσεις για «Το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου».
Η βασικότερη δράση, «Το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου», του οποίου εμπνευστής είναι ο Νίκος Μαγγίτσης και Μελετητής ο Τριαντάφυλλος Αδαμακόπουλος, υλοποιείται πλέον με την αποκλειστική χορηγία του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ.

Σε συνεργασία με τους Δήμους, την Εκπαίδευση, τους τουριστικούς επιχειρηματίες της κάθε περιοχής και με τη συμμετοχή τοπικών πολιτιστικών φορέων και πολιτών, με «Το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου» θα ξαναγίνουν τα μονοπάτια προσβάσιμα και ελκυστικά, τονώνοντας έτσι τις τοπικές οικονομίες με έναν σημαντικό παράγοντα αειφόρου ανάπτυξης – τον περιπατητικό τουρισμό – και προσφέροντας στον επισκέπτη την ευκαιρία να ανακαλύψει τα τοπικά προϊόντα, τη γαστρονομία και τις ομορφιές του Πηλίου με τρόπο υγιεινό και φιλικό προς το περιβάλλον.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να κάνουμε γνωστό, ότι η προγραμματιζόμενη δράση είναι ενταγμένη στο Εθνικό Πρόγραμμα Εορτασμού της Επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, που συντονίζει η Επιτροπή «ΕΛΛΑΔΑ 2021» και έλαβε την αιγίδα της.
Ο μελετητής του έργου, πολιτικός μηχανικός Τριαντάφυλλος Αδαμακόπουλος, παλιός ορειβάτης, από τις αρχές Απριλίου με τη συνάδελφό του, δασολόγο Κατερίνα Ζαγκαρέτου, περπάτησαν για 9 ημέρες τα 160,8 χιλιόμετρα του μονοπατιού, κάνοντας την αποτύπωσή του.

Το τεύχος της μελέτης ολοκληρώθηκε και θα παραδοθεί στον σεβασμιότατο μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού και πρόεδρο της «Μαγνήτων Κιβωτού», κ. Ιγνάτιο, στο Διοικητικό Συμβούλιο του φορέα. Η παρουσίαση θα γίνει και με την παρουσία του αποκλειστικού χορηγικού Ομίλου της ΑΓΕΤ και συνεργαζομένων φορέων.
Στη συνέχεια προγραμματίζεται η λήψη των σχετικών αδειών, και αμέσως οι εργασίες να αρχίσουν στο τέλος του Ιουλίου.
Πριν την έναρξη των εργασιών θα πραγματοποιηθεί νέα πληρέστερη και οριστική πλέον παρουσίαση στους Δήμους μέσω των οποίων θα διέλθει «Το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου», τους οποίους θεωρούμε άμεσους συνεργάτες της μεγάλης προσπάθειας αυτής, τα θετικά αποτελέσματα της οποίας θα απευθύνονται στις κοινωνίες που εκπροσωπούν.
Στόχος να έχουν ολοκληρωθεί όλα μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβρη, ώστε να γίνουν τα εγκαίνιά του τον Οκτώβριο του 2021.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το