Τοπικά

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Παύλου Χρήστου για την πολιτική και τη στρατηγική 

Παρουσιάστηκε χθες το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας το βιβλίο του κ. Παύλου Χρήστου με τίτλο βιβλίου «Η αντιληπτική όψη του πολιτικού και του στρατηγικού».
Ο αντιπρόεδρος Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας και πτέραρχος ε.α. κ. Παύλος Χρήστου τόνισε ότι «το βιβλίο αναφέρεται στην αντίληψη που έχουμε για το πολιτικό και το στρατηγικό, γιατί τελικά αυτό είναι που μας διαμορφώνει την υποκειμενική άποψη για την πολιτική και τη στρατηγική».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «το ότι βλέπουμε μόνο ένα μέρος από τον κόσμο, δεν σημαίνει ότι πέρα από αυτό το σημείο δεν υπάρχει κόσμος. Όμως μέχρι εκεί φτάνει η αντιληπτική ικανότητα του καθενός μας και πρέπει με ένα επιστημονικό τρόπο να προσεγγίσουμε την κοινωνία, προκειμένου να δούμε τι πραγματικά θέλει και τι μπορεί να κάνει. Γιατί το θέλω με το μπορώ έχει μεγάλη απόσταση. Αυτή η προσέγγιση πρέπει να είναι άκρως επιστημονική, μακριά από ιδεοληψίες και κομματισμούς».
Ο κ. Π. Χρήστου σημείωσε ότι ο μοναδικός που είναι νομιμοποιημένος για να κάνει κριτική στην πολιτική είναι ο λαός και η κοινωνία και αυτός ο υποκειμενισμός είναι αυτός που διαμορφώνει και τις πολιτικές ισορροπίες.

«Οι κοινωνίες από μόνες τους πρέπει να διαμορφώσουν τις διαδικασίες όσον αφορά στις δικές τους εσωτερικές θέσεις, αυτό που λέμε εσωτερική πολιτική, αλλά και όσον αφορά στις σχέσεις με τρίτους» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Οι πολιτικές θεωρίες είναι προστάγματα, τα πολιτικά μοντέλα είναι υποθέσεις και όλα αυτά προσπαθούν να ερμηνεύσουν την κοινωνική πραγματικότητα. Εδώ εισέρχεται δυναμικά η πολιτική και η στρατηγική. Η πρώτη βεβαίως είναι πάνω από τη δεύτερη και η δεύτερη είναι κατ’ εντολή της πρώτης, αλλά δεν μπορεί να υπάρχει μία πολιτική χωρίς στρατηγική».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το