Πολιτισμός

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του π. Θεοδ. Μπατάκα

 

Το βιβλίο «Ικεσία» με προσευχές και ύμνους για την Παναγία του πρωτ. Θεοδώρου Μπατάκα, εφημερίου του Μητροπολιτικού Ναού και προέδρου του Σ.Σ.Κ. Βόλου «Ο Εσταυρωμένος», παρουσιάστηκε χθες στον ιερό ναό Αγ. Νικολάου.
Το βιβλίο με τον τίτλο «Ικεσία» και υπότιτλο «Μια μικρή γεύση από το Θεοτοκάριο του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου», που εξέδωσε ο «Εσταυρωμένος» είναι καρπός της συνεπούς πνευματικής εργασίας του συγγραφέα και της μεγάλης του αγάπης προς το ιερότατο πρόσωπο της Παναγίας.


Όπως δήλωσε στη «Θ» ο κ. Μπατάκας: «Είναι ένα βιβλίο που έχει στόχο να γνωρίσει στον χριστιανό ένα, άγνωστο στους πολλούς, χριστιανικό βιβλίο που λέγεται Θεοτοκάριο. Όταν το διάβασα για πρώτη φορά εντυπωσιάστηκα πολύ, γιατί μέσα στο βιβλίο περιέχονται 20 περίπου ποιήματα θεοφόρων πατέρων και συγκεντρώνει όλη τη θεολογία της εκκλησίας μας. Κάναμε μια εργασία, συνθέσαμε προσευχές και ύμνους για την Παναγία μας και μέσω αυτού δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουν οι άνθρωποι θαυματουργές επεμβάσεις της Παναγίας μας κι απολυτίκια θαυματουργών εικόνων. Αυτό είναι ποίημα της καρδιάς κι όχι του εγκεφάλου».
Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το 20ό βιβλίο του πρωτ. Θεοδώρου Μπατάκα.
Το βιβλίο παρουσίασαν οι Νίκος Βαραλής, δημοσιογράφος, διευθυντής Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία» και Κερασία Παπαγεωργίου-Γκαβανούδη, φιλόλογος – μέλος του Δ.Σ. του «Ε».
Την εκδήλωση συντόνισε ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, ενώ τα έσοδα από τη διάθεση του βιβλίου θα διατεθούν για τους σκοπούς του «Εσταυρωμένου».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το