Πολιτισμός

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Νίκου Μάντζιου «Ο εξομολόγος του Θεού»

«Ο εξομολόγος του Θεού» (εκδόσεις Απόπειρα), το δεύτερο προσωπικό βιβλίο του Νίκου Μάντζιου, παρουσιάστηκε χθες στην αίθουσα της Κεντρικής Βιβλιοθήκης ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου. Ένα σπονδυλωτό μυθιστόρημα, το οποίο διαπραγματεύεται το παράπονο του μικρού ανθρώπου προς κάποια πράγματα που κάνει ο Θεός και δεν τα καταλαβαίνει.

Ο εκπαιδευτικός και ειδικός παιδαγωγός κ. Νίκος Μάντζιος τόνισε πως «πρόκειται για ένα σπονδυλωτό μυθιστόρημα, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με ό,τι ο τίτλος παραπέμπει, δηλαδή σε κάτι θεολογικό. Δεν είναι θεολογικό πόνημα, αλλά ένα μυθιστόρημα, το οποίο διαπραγματεύεται το παράπονο του μικρού ανθρώπου προς κάποια πράγματα που κάνει ο Θεός και δεν τα καταλαβαίνει».
Ο συγγραφέας σημείωσε πως ο αναγνώστης βρίσκει τον εαυτό του μέσα από αυτά τα διηγήματα. «Πολλές φορές έχουμε πει κάποιες φράσεις που λένε οι ήρωες, φωνακτά ή μέσα μας, κάποια πράγματα που μας φαίνονται αδιανόητα. Όλοι μας έχουμε αναρωτηθεί αν ο Θεός είναι πανταχού παρών ή αν είναι ενίοτε απών. Αυτό είναι και το νόημα. Πως κάποιες φορές μάς φαίνεται ότι ο Θεός είναι απών» εξήγησε ο κ. Ν. Μάντζιος.

Ο ίδιος επισήμανε ότι η συγγραφή δεν σταματά και είναι μία «αρρώστια», ενώ ανέφερε ότι του αρέσει πολύ το γράψιμο και διδάσκει δημιουργική γραφή στα Τρίκαλα.
Για το βιβλίο μίλησε ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας κ. Διονύσης Λεϊμονής, ο οποίος σημείωσε πως είναι μία σειρά διηγημάτων όπου οι ήρωες του προηγούμενου διηγήματος αρχίζουν να γίνονται κύρια πρόσωπα στο επόμενο. «Ένα βιβλίο πολύ έξυπνα γραμμένο, με ήρωες τους απλούς ανθρώπους της καθημερινότητας, οι οποίοι αναμετριούνται με τις δυνάμεις τους, αλλά και με τον Θεό και τον θέτουν ενώπιόν τους για να τους εξομολογηθεί ο ίδιος γιατί τους έχει εγκαταλείψει ή τους έχει καταδικάσει στην ατυχία τους και σε μια ζωή μίζερη».
Να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση παρουσίασης αποσπάσματα διάβασε η ηθοποιός Κατερίνα Αναστασίου, ενώ μουσική έπαιξε ο Γιώργος Ταυλάτος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το