Πολιτισμός

Παρουσιάστηκε το βιβλίο της Μαίρης Τσακνάκη-Γαβαλά «Παππού, έχεις… μήνυμα»

Αληθινοί διάλογοι, αυθεντικά βιώματα, μία δόση χιούμορ και πολλές αναμνήσεις συνθέτουν το βιβλίο της Μαίρης Τσακνάκη-Γαβαλά, από τις εκδόσεις «Ήβη» που παρουσιάστηκε χθες στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου.
«Παππού, έχεις… μήνυμα». Ένα μήνυμα διττό, μήνυμα της επαφής με τη νέα γενιά, αλλά και μήνυμα μνήμης. Το βιβλίο της κ. Τσακνάκη-Γαβαλά περιέχει αυθεντικούς διαλόγους ανάμεσα στον παππού και στον εγγονό, τον σύζυγό της Αντώνη που έχει φύγει από τη ζωή και τον εγγονό της Αντώνη που βρέθηκε χθες στην Ελληνογαλλική Σχολή για να καμαρώσει τη γιαγιά του.
«Οι διάλογοι αυτοί έγιναν ανάμεσα στον παππού που ήταν άρρωστος και στον εγγονό του. Θέλω να περάσω το μήνυμα πως όσοι έφυγαν, είναι να μην έφυγαν αν τους μνημονεύουμε. Θέλω και το εγγόνι μου, που έχει το όνομα του παππού του, να δει ότι έχει ρίζες. Στις ρίζες στηριζόμαστε για να αποκτήσουμε φτερά και να μπορέσουμε στη ζωή να προοδεύσουμε» δήλωσε η ίδια και πρόσθεσε.
«Ο παππούς Αντώνης δεν έφυγε, όχι μόνο γιατί τον μνημονεύουμε, αλλά γιατί άφησε πίσω του έναν υπέροχο Αντώνη.
Μιλάει ο εγγονός. Ο παππούς δεν μιλάει, αλλά από τις απαντήσεις του εγγονού φαίνεται τί λέει ο παππούς.
«Το βιβλίο αυτό το αγάπησα πάρα πολύ. Τα έχω όλα στο μυαλό μου. Και τις κουβέντες που κάναμε μαζί με τον σύζυγό μου. Κουβεντιάζαμε συνέχεια. Ήμασταν 52 χρόνια μαζί και όλα μας τα θέματα τα λύσαμε αυτά τα δύο χρόνια που ήταν άρρωστος» σημείωσε η κ. Τσακνάκη Γαβαλά.
Η ίδια αφιερώνει το βιβλίο στους δύο Αντώνηδες της ζωής της «στον Αντώνη που έφυγε και στον μικρό πρίγκιπα της ζωής της».
Ο σύζυγός της δεν γνώρισε ότι οι διάλογοι αυτοί είχαν τυπωθεί στη μνήμη της και πως αργότερα θα τυπώνονταν στις σελίδες ενός βιβλίου. «Αν το ήξερε μπορεί να με μάλωνε. Ούτε εγώ το ήξερα τότε. Το καλοκαίρι με τον εγγονό μου κάναμε μαζί διακοπές στο Καστρί του Πλατανιά και το σοφιστήκαμε μαζί» εξομολογείται η ίδια.
Η κ. Τσακνάκη-Γαβαλά αποκτά βιώματα με τη συνονόματη εγγονή της για το επόμενό της βιβλίο. Η εγγονή μου Μαρία ζήλεψε και της υποσχέθηκα ότι θα γράψω και για αυτήν ένα βιβλίο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το