Πολιτισμός

Παρουσιάστηκε το βιβλίο επιστημονικής φαντασίας «Λεγεώνα» του Γιάννη Αντάμη

Παρουσιάστηκε χθες το βράδυ το νέο βιβλίο του Γιάννη Αντάμη με τίτλο «Λεγεώνα» στην αίθουσα εκδηλώσεων του «Διαύλου», το οποίο αποτελεί το πέμπτο βιβλίο του συγγραφέα και το πρώτο του μυθιστόρημα.
Πρόκειται για μία δυστοπική νουβέλα φαντασίας όπου δυο κόσμοι συναντιούνται και συγκρούονται. Μια ανελέητη μάχη ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο, το ψέμα και την αλήθεια. Ένα κακό αστείο.

Την παρουσίαση του βιβλίου διοργάνωσε το Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, ενώ για το βιβλίο μίλησαν η δημοσιογράφος κ. Ελένη Σταμούλη και ο φιλόλογος κ. Λεωνίδας Χριστοδουλίδης. Αποσπάσματα από το βιβλίο ανέγνωσε η ηθοποιός κ. Σύνθια Μπατσή.
Ο συγγραφέας και εκπαιδευτής στα εργαστήρια του «Διαύλου» κ. Γιάννης Αντάμης σημείωσε ότι το βιβλίο «Λεγεώνα» είναι το πέμπτο του στα ελληνικά και αποτελεί το πρώτο του μυθιστόρημα, το οποίο μόλις κυκλοφόρησε την περασμένη Παρασκευή 10 Μαΐου.

«Πρόκειται για ένα βιβλίο επιστημονικής φαντασίας, τουλάχιστον ως προς το ένα σκέλος του, αν θέλουμε να το κατατάξουμε σε είδος» ανέφερε ο κ. Γιάννης Αντάμης για να προσθέσει: «Είμαστε σε μία δυστοπική κοινωνία όπου έχει μόλις ολοκληρωθεί ένας μεγάλος πόλεμος. Χάρη σε μία τεχνολογική ανακάλυψη μπορούμε να δώσουμε απάντηση σε ένα πολύ μεγάλο ερώτημα: Αν υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο».
Ο εκπαιδευτής στα εργαστήρια του «Διαύλου» επισήμανε ότι «στο βιβλίο παρακολουθούμε όλη την εξέλιξη της πορείας, όπου θα σταλούν οι πρώτοι ψυχοναύτες, όπως ονομάζονται μέσα στο βιβλίο, στον άλλον κόσμο για να στείλουν ανταπόκριση για το τι μας περιμένει μετά».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το