Τοπικά

Παρουσιάστηκε το Ημερολόγιο του Μουσείου Ελιάς με έργα του Δημοσθένη Κοκκινίδη

Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε χθες σε μια γεμάτη από κόσμο αίθουσα του κτιρίου Τσικρίκη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το ενδέκατο Ημερολόγιο του Μουσείου Ελιάς και Λαδιού Πηλίου. Το Ημερολόγιο 2019 αποτελείται από έργα ζωγραφικής του Δημοσθένη Κοκκινίδη από την τελευταία του σειρά με τίτλο «Κυκλάδες». Πρόκειται για πίνακες που είναι ακρυλικοί σε καμβά, μεγάλων διαστάσεων και σε αυτά ο Δημοσθένης Κοκκινίδης ενσαρκώνει με το χρώμα τη νοσταλγία του και τη μοιράζεται με τον θεατή.
Η κ. Χρύσα Δραντάκη, κοινωνιολόγος Τέχνης, μίλησε στη χθεσινή εκδήλωση παρουσίασης του Ημερολογίου 2019 για τα έργα και τη ζωγραφική του Δημοσθένη Κοκκινίδη. «Ο Δημοσθένης Κοκκινίδης είναι ένας ζωγράφος χαρισματικός, μια μεγάλη προσωπικότητα που λίγοι γνωρίζουν» ανέφερε για να συμπληρώσει: «Μέσα από την ομιλία μου θέλω να αναπτύξω το εύρος αυτής της προσωπικότητας, όχι μόνο το ζωγραφικό, αλλά και το κοινωνικό του έργο που είναι πολύ σημαντικό».

Η ίδια τόνισε ότι το Μουσείο Ελιάς και Λαδιού Πηλίου επέλεξε έργα του Δημοσθένη Κοκκινίδη μέσα από μια σειρά που ξεκινάνε τη δεκαετία του ’60 και φτάνουν μέχρι πριν λίγα χρόνια που σταμάτησε να ζωγραφίζει. «Πρόκειται για έργα από τη θαυμάσια σειρά «Κυκλάδες», μέσα από την οποία φαίνεται όλη η ποιότητα του ζωγράφου και στο χρώμα και στη δύναμη που διαθέτει, αλλά και που δεν είναι από τα αφηρημένα του έργα, είναι από τα έργα που είναι πολύ κατανοητά, πολύ άμεσα στον κόσμο και αποτελούν την καλύτερη επιλογή».
Από την πλευρά της η κ. Ελπινίκη Παναγιωτίδου, εκπαιδευτικός, αναφέρθηκε στο Μουσείο Ελιάς και Λαδιού Πηλίου, το οποίο δημιουργήθηκε στα τέλη του 2007, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα μικρό θεματικό μουσείο, που είναι αφιερωμένο στις παραγωγικές διαδικασίες της ελιάς, ενώ παράλληλα τα παιδιά που το επισκέπτονται δεν μαθαίνουν μόνο για τις διαδικασίες, αλλά και άλλα πολλά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το