Πολιτισμός

Παρουσιάστηκε στον Βόλο το βιβλίο του Β. Καραναστάση «Η σεξουαλική ζωή μιας κόκκινης κότας»

Το βιβλίο του Βασίλη Καραναστάση «Η σεξουαλική ζωή μιας κόκκινης κότας», εκδόσεις Πνοή, παρουσιάστηκε χθες στο Public Βόλου. Πρόκειται για ένα βιβλίο περιπλάνησης, χαμένων ελπίδων και ουτοπικών επιδιώξεων, στο πλαίσιο μιας απλής επιβίωσης.
Ο κ. Βασίλης Καραναστάσης τόνισε ότι στο βιβλίο παρουσιάζεται η οδύσσεια ενός ανθρώπου σε μία σύγχρονη πραγματικότητα. «Ένας άνθρωπος σε μία μόνιμη επισφαλή θέση, αναζητώντας τα μέσα της επιβίωσης, που μπλέκει με διάφορους περίεργους εργοδότες και συναδέρφους. Γενικά μία δύσκολη κατάσταση για έναν άνθρωπο που τραβά τον μαραθώνιο της ζωής κάτω από δύσκολες συνθήκες. Κι αυτά πάντα στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα» ανέφερε ο συγγραφέας.
Όπως ο ίδιος εκμυστηρεύτηκε, «το βιβλίο προέρχεται κατά 10% από προσωπικά βιώματα και το υπόλοιπο 90% από μυθεύματα, που άκουσα από φίλους, τον κοινωνικό περίγυρο, τις ειδήσεις κ.λπ.».
Αστειευόμενος επισήμανε ότι «βέβαια να ξεκαθαρίσουμε κάτι, προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Μέσα στο βιβλίο αναφέρονται οίκοι ανοχής και στριπτιτζάδικα. Δεν έχω πάει ποτέ σε τέτοιου είδους μαγαζιά και ό,τι έχω περιγράψει στο βιβλίο προέρχονται από περιγραφές φίλων και από τη σχετική βιβλιογραφία».
Όσον αφορά στον τίτλο ο συγγραφέας ανέφερε ότι είναι συμβολικός. «Όπως η κότα δεν επιλέγει τον ερωτικό της σύντροφο και κάθε κόκορας ασελγεί πάνω της κατά βούληση, έτσι και ο ήρωας του βιβλίου είναι έρμαιο στα χέρια των δυνατών, σε μία κοινωνία όπου η αξία του κάθε ανθρώπου προσμετράτε κυρίως από τη δύναμή του» τόνισε για να προσθέσει ότι η λέξη «κόκκινος» μπήκε για εντυπωσιασμό και δεν έχει κάποιο νόημα.
Τέλος ο κ. Βασίλης Καραναστάσης δήλωσε ότι στα μελλοντικά του σχέδια είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα σε συνέχεια του πρώτου που έχει γράψει.
Να σημειωθεί ότι για το βιβλίο και τον συγγραφέα μίλησαν η κ. Λιάνα Πασχούδη, καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας, και ο κ. Διονύσης Λεϊμονής, φιλόλογος-συγγραφέας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το