Πολιτισμός

Παρουσιάστηκε στο Βόλο το βιβλίο της Μάρως Μπέλλου «Ο γκάτζετ-Εros» ή «Ο Έρωτας στα χρόνια της Τεχνολογίας»

Παρουσιάστηκε χθες το βράδυ στο ξενοδοχείο Παρκ το βιβλίο της κλινικής ψυχολόγου-ψυχοθεραπεύτριας κ. Μάρως Μπέλλου «Ο γκάτζετ-Εros» ή «Ο Έρωτας στα χρόνια της Τεχνολογίας», που αφορά στην εμπειρία των σχέσεων στον σύγχρονο κόσμο.
Την παρουσίαση του βιβλίου διοργάνωσαν ο Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος Βόλου και ο 1ος Σοροπτιμιστικός Όμιλος Βόλου, ενώ συμμετείχαν η κ. Χριστίνα Λαμπροπούλου, οικονομολόγος (MBA Ο.Π.Α.), μέλος του 1ου Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου, ο κ. Δημήτρης Αθανασάκης, επίκουρος καθηγητής Φιλοσοφίας ΑΠΘ, και ο κ. Αντώνης Καρζής, ψυχίατρος.
Η ίδια η συγγραφέας τόνισε ότι το βιβλίο αφορά στην εμπειρία των σχέσεων στον σύγχρονο κόσμο, ενώ αναλύει πώς ήταν οι σχέσεις στην πατριαρχική κοινωνία και πώς μετασχηματίζονται στο πέρασμα του χρόνου μέχρι τα χρόνια της τεχνολογίας που ζούμε σήμερα.

Η κ. Μάρω Μπέλλου, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, ανέφερε πως «η βασική ιδέα του βιβλίου είναι ότι ο βασικός μετασχηματισμός στην εμπειρία των σχέσεων αποτελεί πως ο παρτενέρ τείνει να συρρικνωθεί στο καθεστώς ενός γκάτζετ, δηλαδή γίνεται πλήρως υποκαταστάσιμος και αναλώσιμος».
Η συγγραφέας πρόσθεσε ότι ο τρόπος που λειτουργούμε στην τεχνολογία με κάποιον τρόπο έχει εμποτίσει το πώς λειτουργούμε στις σχέσεις.
«Αυτό είναι ένα είδος καινούργιο που αναδύεται στον σύγχρονο κόσμο κι έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη σταθερότητα των ερωτικών σχέσεων που υπήρχαν στο παρελθόν και ειδικά στα χρόνια της πατριαρχίας» επισήμανε η κ. Μάρω Μπέλλου.
Το βιβλίο από τη μία αναλύει τη διαφορά μεταξύ παρελθόντος και παρόντος, αλλά ταυτόχρονα είναι και ψυχαναλυτικό, γιατί αναλύει πολύ τη διαφορά μεταξύ της αντρικής και γυναικείας επιθυμίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το