Πολιτισμός

Παρουσιάστηκε ο ποιητική συλλογή «Κέρινος Θίασος» της Ζωής Μακρονάσιου

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η παρουσίαση του βιβλίου της Ζωής Μακρονάσιου, μιας ποιητικής συλλογής με τίτλο «Κέρινος Θίασος», σε κεντρική καφετέρια του Βόλου, που αποτελείται από 32 ποιήματα με συνοχή ανάμεσά τους. Η συγγραφέας αναφέρθηκε στην πρώτη της συγγραφική απόπειρα, το πώς προέκυψε ο τίτλος του βιβλίου, αλλά και τα μηνύματα των ποιημάτων που αποτελούν την ποιητική συλλογή.
Η κ. Ζωή Μακρονάσιου, εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ποιήτρια, επισήμανε ότι «το βιβλίο «Κέρινος Θίασος» αποτελεί πιο πολύ μια συλλογή εσωτερικής αναζήτησης, που παίρνει σάρκα και οστά κυρίως με τα εργαλεία και τα εφόδια της ποίησης».

Το βιβλίο αποτελείται από 32 ποιήματα και όπως ανέφερε η συγγραφέας έχουν συνοχή ανάμεσά τους κι έτσι όλα μαζί αποτελούν τον «Κέρινο Θίασο».
Όσον αφορά στο πώς προέκυψε ο τίτλος του βιβλίου η κ. Ζωή Μακρονάσιου απάντησε ότι ο τίτλος του βιβλίου έχει διττή σημασία. «Από τη μια έχουμε τις μαριονέτες, τις οποίες καλούμεθα να παίξουν όλοι καθημερινά ρόλο στην κοινωνία που ζούμε. Επομένως έχει να κάνει και με τις μάσκες που πολλές φορές φοράμε για να διεκπεραιώσουμε τους διάφορους ρόλους. Από την άλλη έχουμε και το «Κέρινος», το κεράκι που είναι το εύπλαστο, το ευμετάβλητο και που φλέγεται με πολύ μεγάλη ευκολία» επισήμανε η ίδια για να συμπληρώσει: «Επομένως αυτές οι μαριονέτες είναι και ευμετάβλητες και από την άλλη φλέγονται και εύκολα».

Στη συνέχεια η συγγραφέας αναφέρθηκε στα μηνύματα του βιβλίου απαντώντας σε σχετική ερώτηση πως «σαφώς και υπάρχουν μηνύματα μέσα από το βιβλίο και τα ποιήματα που το αποτελούν, καθώς όλες αυτές οι φυσιογνωμίες που ενίοτε είναι έκφυλες, φαύλες, σκοντάφτουν πάνω σε λεπίδες, αντί για ελπίδες, απογοητεύονται, αλλά από την άλλη πλευρά δεν σταματούν ποτέ να αναζητούν την ελπίδα μέσα από τη ζωή και να αναζητούν πάντα τους δρόμους προς το ωραίο».
Τέλος η κ. Ζωή Μακρονάσιου όσον αφορά στα μελλοντικά της συγγραφικά σχέδια ανέφερε ότι «είναι στα σκαριά άλλη μία ποιητική συλλογή, όπως επίσης και ορισμένα διηγήματα που έχω ήδη γράψει και πολύ σύντομα ευελπιστώ να παρουσιαστούν και αυτά στο επόμενό μου εγχείρημα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το