ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Μύλος» στο ΚΙΝΑΛ Μαγνησίας

Τοπικά

Πνίγηκε 61χρονος στις Πλάκες

Τοπικά

Τοπικά

Παρουσιάστηκε ο «Αμφιόνας» της ομάδας «Κένταυρος» (photos)

Φοιτητές, πρώην μέλη της ομάδας «Κένταυρος», καθηγητές και φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού βρέθηκαν στην παρουσίαση του 4ου μονοθέσιου τύπου formula, τον «Αμφίονα», στο Ergon Showground, στον πολυχώρο Τσαλαπάτα από την ομάδα Centaurus Racing Team.
Ο κ. Αλέξης Κερμανίδης, επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, επιβλέπων συντονιστής καθηγητής της ερευνητικής φοιτητικής ομάδας «Κένταυρος», ανέφερε ότι πρόκειται για μία τιμητική εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από την ίδρυση της ομάδας, στην οποία συμμετέχουν και παλιοί φοιτητές που υπήρξαν μέλη της ομάδας. «Θα παρουσιαστεί η 4η έκδοση του αυτοκινήτου, η εξέλιξη ουσιαστικά των 10 αυτών ετών, που είναι ο «Αμφίονας»» τόνισε.


«Η ομάδα ξεκίνησε το 2009 σαν μια παρέα φοιτητών που είχαν το μεράκι να ασχοληθούν με μία κατασκευή και να συμμετέχουν στον φοιτητικό διαγωνισμό. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν περάσει από την ομάδα πάνω από 120 φοιτητές και έχουμε φτάσει μετά από 10 χρόνια να έχουν κατασκευάσει 4 αυτοκίνητα, τα οποία και παρουσιάζονται. Ελπίζουμε να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια σε βάθος χρόνου για να μπορέσει η ομάδα να συμμετέχει επιτυχώς όπως το κάνει μέχρι σήμερα στους διαγωνισμούς» κατέληξε.


Από την πλευρά της η κ. Αγγελική Χασακού, φοιτήτρια στο Τμήμα Οικονομικών, επισήμανε ότι «είμαι μέλος της ομάδας μισό χρόνο, στην υποομάδα του μάρκετινγκ. Πρόκειται για μια πολύ όμορφη εμπειρία, κάνεις ωραίες φιλίες και δένεσαι με τα άλλα παιδιά. Είναι μεγάλη μας χαρά να παρουσιάσουμε το καινούργιο μας μονοθέσιο, καθώς κλείνουμε 10 χρόνια λειτουργίας, πράγμα πολύ σημαντικό για εμάς, διότι γίνει πλέον θεσμός και θέλουμε να συνεχιστεί».


Η ομάδα «Κένταυρος» αποτελείται σήμερα από 45 φοιτητές, όταν η πρώτη ομάδα που ξεκίνησε, ήταν μόλις 6 άτομα.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μίλησαν και μερικά από τα παλαιότερα μέλη της ομάδας για τις εμπειρίες τους, τόσο ως προς την κατασκευή των προηγούμενων μονοθεσίων, όσο και για τις διακρίσεις που έλαβαν τις προηγούμενες χρονιές στους διαγωνισμούς του Formula Student.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το