Τοπικά

Παρουσιάστηκαν τα δύο βιβλία Ν. Κυριαζή και Μ. Οικονόμου – Διδάγματα για τις σύγχρονες δημοκρατίες

Πιο λειτουργικοί, άμεσοι και δημοκρατικοί ήταν οι θεσμοί που αντιπροσώπευαν την αθηναϊκή δημοκρατία και την αχαϊκή συμπολιτεία σε σχέση με το σήμερα και ομοσπονδίες, όπως η Ε.Ε., τονίστηκε μεταξύ άλλων σε εκδήλωση παρουσίασης των βιβλίων των κ.κ. Νίκου Κυριαζή και Μάριου Οικονόμου από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους.
Τα βιβλία ιστορικού, οικονομικού και κοινωνιολογικού περιεχομένου, αλλά και εξαιρετικού ενδιαφέροντος «Οικονομία, πόλεμος, στρατηγική και θεσμοί. Η Ελλάδα και η Αχαϊκή Συμπολιτεία (389 – 146 π.Χ.)» των Νίκου Κ. Κυριαζή και Εμμανουήλ – Μάριου Οικονόμου και «Οικονομία, πόλεμος και θεσμοί. Η Αρχαία Αθήνα από την Αρχαϊκή ώς την Κλασική Περίοδο (750- 323 π.Χ.)» του Εμμανουήλ – Μάριου Οικονόμου παρουσιάστηκαν χθες στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Γ.Α.Κ.) – Αρχεία Ν. Μαγνησίας.
Για τα βιβλία μίλησαν οι Μιχάλης Ζουμπουλάκης, καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Π.Θ., Χρήστος Κόλλιας, καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Π.Θ., κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών, και Δημήτρης Κυρτάτας, καθηγητής Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Π.Θ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το