Τοπικά

Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές Μαγνησίας σε μουσική βραδιά του ΚΚΕ στον Βόλο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική βραδιά της Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι νέοι που συμμετείχαν  έστειλαν μήνυμα αισιοδοξίας και μαχητικότητας για την ενίσχυση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Στην αρχή της εκδήλωσης ο Γραμματέας της Τ.Ε. Βασίλης Μεταξάς ανακοίνωσε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στη Μαγνησία για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου το οποίο απαρτίζεται από τους:
Ακριβού Μυρτώ, ιδ. Εκπαιδευτικός από την περιοχή του Αλμυρού
Ρηγάκη Κωνσταντίνα, αναπληρώτρια εκπαιδευτικός
Ριζόπουλος Απόστολος, νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Βόλου
Ρούση – Κωτή Αγορή (Ρίτσα), πρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Βόλου
Ρούσσας Γεώργιος, Πρόεδρος Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας, αναπληρωτής γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας
Στεργίου Κωνσταντίνος, βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας»
Τζιουμάκης Δημήτριος, ηθοποιός
Τσαλούχας Θεόδωρος, δημοτικός σύμβουλος Βόλου.

Ανακοίνωσε επίσης ότι την Τρίτη 18 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα παρουσιαστούν σε συνέντευξη σύπου στην αίθουσα της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας στις 12:30 και απηύθυνε κάλεσμα σε όλους να πάρουν μέρος στην εκδήλωση για την καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ που διοργανώνει η Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ με τίτλο «Καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ – Η διαχρονική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ για τη μετατροπή του Βόλου σε θάλαμο επικίνδυνων αερίων, πεδίο κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων», την Τετάρτη 19 Ιουνίου, στις 9:00 μ.μ. στην παραλία Βόλου (Αχίλλειον), στην οποία θα μιλήσουν ο Κώστας Παπαδάκης, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και ο Κώστας Στεργίου, βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ.

Στη συνέχεια μίλησε ο Αποστόλης Ριζόπουλος οποίος, αφού ευχαρίστησε τους χιλιάδες ανθρώπους και  τους νέους που ψήφισαν για πρώτη φορά το ΚΚΕ στις τοπικές εκλογές και στις Ευρωεκλογές, τους κάλεσε να στηρίξουν το ΚΚΕ και στις επόμενες επισημαίνοντας ότι σ’ αυτές κρίνεται πόσο ισχυρή θα είναι εκείνη η δύναμη που σταθερά και μόνιμα είναι δίπλα στο λαό, μπροστά στα δύσκολα, που δεν εγκαταλείπει ποτέ τον αγώνα.
Κάλεσε τις λαϊκές οικογένειες να γυρίσουν την πλάτη στη ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, να μην πιστέψουν στα «παραμύθια» τους περί «μεταμνημονιακής εποχής» και «δίκαιης ή βιώσιμης ανάπτυξης». Τους υπενθύμισε ότι η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ που κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια είναι τα κόμματα που ψήφισαν τα μνημόνια, που τσάκισαν τις εργασιακές σχέσεις, που έχουν καταδικάσει στην ανεργία και στην υποαπασχόληση χιλιάδες νέους ανθρώπους, που έφεραν τον εργασιακό μεσαίωνα, που ψήφισαν να δουλεύουμε ως τα βαθιά γεράματα, που έκοψαν μισθούς και συντάξεις, που έχουν καταδικάσει στη φτώχεια και στην εξαθλίωση χιλιάδες οικογένειες, εκατομμύρια ανθρώπους.

Κάλεσε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες, τους νέους να μην εγκλωβιστούν στα κάλπικα και πρόστυχα διλήμματα που βάζουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, εντελώς ξεδιάντροπα, στον ελληνικό λαό, ότι υπηρετούν την ίδια στρατηγική, την υπεράσπιση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων, καλώντας τους να υπερψηφίσουν το ΚΚΕ τη μόνη συνεπή δύναμη στην υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων.

Ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ  Κώστας Στεργίου κάλεσε με τη σειρά του τα λαϊκά στρώματα να γυρίσουν την πλάτη στα ψεύτικα διλήμματα, στους εκβιασμούς, στις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Τόνισε ότι με τις ψευτοαντιπαραθέσεις τους για την «7ήμερη εργασία», για ασφαλιστικό, για τη μεσαία τάξη, κ.ά, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να συγκαλύψουν την ταύτισή τους, το γεγονός ότι οι προτάσεις τους αποτελούν ήδη κατευθύνσεις της ΕΕ, που υλοποιούνται σε όλα τα κράτη – μέλη και ότι στην πραγματικότητα νοιάζονται, μόνο, για το πώς θα εξασφαλίσουν περισσότερες φοροαπαλλαγές και πιο ευνοϊκό περιβάλλον στους επενδυτικούς ομίλους για να έχουν περισσότερα κέρδη. Αναφέρθηκε επίσης στη συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, λέγοντας ότι αυτή η πολιτική φέρνει νέους μεγάλους κινδύνους για το Αιγαίο και το Κυπριακό, για τους λαούς στην περιοχή, εγκυμονεί πιο γενικευμένες πολεμικές συρράξεις.

Ζήτησε απ’ όλους να μην τους δώσουν συγχωροχάρτι και να μη σκορπίσουν τη ψήφο τους σε κόμματα μιας χρήσης, στους καινούριους πρόθυμους να βάλουν πλάτη στην προώθηση της αντιλαϊκής πολίτικης. Απηύθυνε κάλεσμα σε όλους να αλλάξουν οι αρνητικοί συσχετισμοί και να συμβάλλουν στην ισχυροποίηση του ΚΚΕ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το