Πολιτισμός

Παρουσιάστηκαν έργα από τα εικαστικά εργαστήρια του Τμήματος Δημιουργικής Απασχόλησης

Πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ, παρουσία πολύ κόσμου, τα εγκαίνια της έκθεσης των εικαστικών εργαστηρίων του Τμήματος Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, στα οποία συμμετείχαν πάνω από 150 άτομα.


Η κ. Δήμητρα Μαντζίρη, προϊσταμένη του Τμήματος Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, τόνισε ότι η χθεσινή εκδήλωση ήταν η γιορτή τέχνης και δημιουργίας των μαθητών των εικαστικών εργαστηρίων που αποτέλεσε το επιστέγασμα όλου του έργου και της προσπάθειας που έγινε την εκπαιδευτική περίοδο 2018-2019.

Τα εγκαίνια της έκθεσης αφορούσαν στα εικαστικά εργαστήρια, που αποτελούν τον βασικό κορμό, αλλά δεν είναι ο μοναδικός. «Παρουσιάζεται το δείγμα δουλειάς των εργαστηρίων Φωτογραφίας, Κεραμικής, Εικαστικών Κατασκευών, Ψηφιδωτού και Κόμικ» σημείωσε η κ. Δήμητρα Μαντζίρη.


Η ίδια αναφέρθηκε και στους αξιόλογους δασκάλους των εργαστηρίων, με το έργο που εκτίθεται να είναι αποτέλεσμα των ίδιων και της δουλειάς που έγινε τη χρονιά που τελείωσε.
Στην έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου και θα λειτουργήσει για το κοινό από Δευτέρα έως Παρασκευή από 10.00 έως 13.00, εκτίθενται έργα των μαθητών των εργαστηρίων Φωτογραφίας, με δάσκαλο τον Λέοντα Μουρτζούκο, φωτογράφο, Κεραμικής, με δάσκαλο τον Στέργιο Γουδίνη, κεραμίστα, Εικαστικών Κατασκευών, με δάσκαλο τον Βαγγέλη Πατσέα, γλύπτη – κεραμίστα, Ψηφιδωτού, με δασκάλα την Καλλιόπη Λάκκα, συντηρήτρια Έργων Τέχνης – ψηφιδογράφο, και Κόμικ, με δάσκαλο τον Απόστολο Παπακωνσταντίνου, δημιουργό graphic novels – κινούμενο σχέδιο.

Στα εικαστικά εργαστήρια τη φετινή χρονιά συμμετείχαν περισσότερα από 150 άτομα εφηβικής ηλικίας μέχρι και ενήλικες μεγάλης ηλικίας. «Στο εργαστήριο Κόμικ καταφέραμε να δημιουργηθεί φέτος τμήμα μόνο με μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου» επισήμανε η κ. Δήμητρα Μαντζίρη.


Σε άλλες δράσεις, όπως Δημιουργική Γραφή, Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές, Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμός, που συμπληρώνουν όλο το Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων, τα άτομα φέτος ξεπέρασαν τα 500, τα οποία αποτελούν τα περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά. «Τα τελευταία 5 χρόνια κάθε χρόνο έχουμε αύξηση των ατόμων που παρακολουθούν τα τμήματα κι αυτό είναι αισιόδοξο, ελπιδοφόρο, αλλά και ευχάριστο, καθώς και ανταποδοτικό της προσπάθειάς μας, με την ανταπόκριση του κόσμου» ανέφερε η ίδια.
Μετά τα εγκαίνια της έκθεσης ακολούθησε μουσική εκδήλωση στο στενό του Διαύλου στη Σκενδεράνη με τον dj Νίκο Φιλιππαίο.

Να σημειωθεί ότι το Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων αποτελεί έναν χώρο άμεσης επαφής και γνωριμίας με τις εικαστικές τέχνες, μέσα από την ποιοτική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, ενώ περιλαμβάνει τμήματα σε διαφορετικούς τομείς για νέους και ενήλικες ανεξαρτήτου ηλικίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το