Πολιτισμός

Παρουσιάστηκαν χθες δύο νέα βιβλία: «Τα Χριστουγεννιάτικα» και «Ημερολόγιο γραφής»

Πολύς κόσμος βρέθηκε χθες στην Κεντρική Βιβλιοθήκη ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου (κτίριο Σπίρερ) για να παρακολουθήσει την παρουσίαση δύο βιβλίων, «Τα Χριστουγεννιάτικα» (εκδόσεις Ήβη) και «Ημερολόγιο γραφής» (εκδόσεις Γράφημα). Το μεν πρώτο βιβλίο αποτελεί το ανθολόγιο από 14 μέλη της ομάδας δημιουργικής γραφής και το δε δεύτερο το νέο βιβλίο του Διονύση Λεϊμονή, ο οποίος «ηγείται» της ομάδας, στο πλαίσιο προγράμματος δημιουργικής γραφής που και φέτος διοργανώνει στον Βόλο ο Αθλητικός-Πολιτιστικός Σύλλογος «Αθλοτέχνης».

Ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας κ. Διονύσης Λεϊμονής σημείωσε ότι «στο πλαίσιο του σεμιναρίου δημιουργικής γραφής, παρουσιάζουμε τη χριστουγεννιάτικη ανθολογία με τίτλο «Τα Χριστουγεννιάτικα», γραμμένη από 14 μέλη της ομάδας δημιουργικής γραφής (Αστέριος Σχοινάς, Έλενα Λιάτου, Κυριακή Λιαδάκη, Λεμονιά Μουλά, Λιλή Τσουρνάβα-Κουτσορίζωφ, Μιχάλης Δεματάς, Γεράσιμος Τσιμπλούλης, Αναστασία-Μαρίνα Τσουτσουλοπούλου, Χρυσοβαλλάντου Παπαδοπούλου, Κατερίνα Μπαμπουρδά, Γιώργος Λαρισαίος, Κατερίνα Μπάρκα, Μαρία Κεραμίδα-Αγνουσιώτη, Διονύσης Λεϊμονής)».

Ο ίδιος ανέφερε ότι «παράλληλα έχω τη χαρά μαζί με το συλλογικό αυτό βιβλίο, να παρουσιάσω το νέο βιβλίο μου με τίτλο «Ημερολόγιο γραφής» (εκδόσεις Γράφημα). Πρόκειται για ένα ημερολόγιο δημιουργικής γραφής, όπου κάθε μέρα, στις 366 μέρες του χρόνου, με αφορμή ένα βιβλίο Έλληνα ή ξένου συγγραφέα, ο κάτοχός του θα μπορεί να γράψει τις δικές του σκέψεις, να συνομιλήσει με τον συγγραφέα μέσω ενός μικρού κειμένου και να πειραματιστεί στα μονοπάτια της γραφής».
Ο κ. Δ. Λεϊμονής τόνισε πως ασχολείται με τη δημιουργική γραφή τα τελευταία 9 χρόνια, επισημαίνοντας ότι υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων στον Βόλο από διαφορετικές ηλικίες, επαγγέλματα και χώρους, που το κοινό μεράκι τους είναι η γραφή και η επικοινωνία μέσω αυτής.

«Διαβάζουμε λογοτεχνία και πάνω σε αυτή, εφαρμόζοντας μεθόδους Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, προσπαθούμε, πειραματιζόμαστε και εκφραζόμαστε. Ουσιαστικά επικοινωνούμε» ανέφερε.
Σύμφωνα με τον εκπαιδευτικό και συγγραφέα, σκοπός της δημιουργίας της ομάδας δημιουργικής γραφής ήταν να μεταδώσει την αγάπη για τη γραφή και στους άλλους.
«Αυτό που διαπιστώνω, είναι ότι πολλοί άνθρωποι σε μία εποχή τεχνολογική και του «τρεξίματος», ηρεμούν, χαλαρώνουν και εκφράζονται μέσα από τη γραφή. Στο εργαστήρι ανταλλάσσουμε πολύ όμορφες ιδέες, δίνουμε και παίρνουμε έμπνευση» κατέληξε.
Στην εκδήλωση μίλησαν, εκτός από τον κ. Διονύση Λεϊμονή, οι 10 από τους 14 ανθολογούμενους συγγραφείς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το