Πολιτισμός

Παρουσίαση βιβλίου στη Βυζίτσα Πηλίου

Θερμής υποδοχής έτυχε η πολιτιστική εκδήλωση που διοργάνωσε το Art Gallery Café «41 Street Café», στις 9 Ιουλίου 2021, στη Βυζίτσα Πηλίου, για την πρώτη παρουσίαση της ποιητικής συλλογής με τίτλο «Η Μυστηριώδης Κυρία του 41 Street Café».
Κατά τη διάρκεια του 2020, πριν την εμφάνιση της πανδημίας, κόσμησε το 41 Street Café ένας πίνακας ζωγραφικής, που τον ανακάλυψε, τυχαία, στα «σκουπίδια» η ιδιοκτήτρια του καφέ Μαρία Τσαμπρούνη.
Το πρόσωπο που απεικονίζεται, η τεχνοτροπία του, αλλά και γενικότερα ο τρόπος που βρέθηκε, προκάλεσε ποικίλα σχόλια από τους πελάτες, γεγονός, που δεν είχε ξανασυμβεί, παρότι το 41 Street Café διοργανώνει διαρκώς εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής και αγιογραφίας.
Η τεχνοτροπία του πίνακα και η υπογραφή του καλλιτέχνη προσδιορίζουν τη δημιουργία του από Αμερικανό ζωγράφο, το 1965.
Το 41 Street Café, με αφορμή τον πίνακα ζωγραφικής και το πρόσωπο που απεικονίζεται, προκήρυξε λοιπόν διαγωνισμό ποίησης με θέμα «Η Μυστηριώδης Κυρία του 41 Street Café», ενθαρρύνοντας τους δημιουργούς να αποτυπώσουν τη φαντασία τους σε ποιητικό λόγο, γύρω από το θέμα.
Τα ποιήματα συλλέχθηκαν και παρουσιάζονται αλφαβητικά (με βάση το όνομα του δημιουργού) στο βιβλίο με τον ομώνυμο τίτλο «Η Μυστηριώδης Κυρία του 41 Street Café».
Η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου πραγματοποιήθηκε στο καφέ-μπαρ «Ερωδιός», στη Βυζίτσα Πηλίου, όπου παραβρέθηκαν αρκετοί από τους δημιουργούς, απάγγειλαν τα ποιήματά τους και διηγήθηκαν ο καθένας τη δική του προσωπική ιστορία/έμπνευση που κρυβόταν πίσω από το ποίημα.

Δεν ήταν μια απλή παρουσίαση ποιημάτων, αλλά μια κατάθεση ψυχής νέων ανθρώπων που δεν φοβούνται να εκφράσουν δημόσια τα συναισθήματα και τις μύχιες σκέψεις τους, να διαγωνιστούν, αλλά και να συνεργαστούν ομαδικά για την παρουσίαση των έργων τους.
Την εκδήλωση συντόνισε και προλόγισε η Παναγιώτα Μπλέτα, συγγραφέας / διανοήτρια, ενώ για το βιβλίο μίλησε η Χρύσα Τσαγανού, περιφερειακή σύμβουλος Μαγνησίας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: Χρήστος Μπουκώρος, βουλευτής Μαγνησίας, Δημήτρης Ραμματάς, αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νοτίου Πηλίου, Απόστολος Καφετζής, πρόεδρος Κοινότητας Βυζίτσας και άλλοι τοπικοί παράγοντες.
Το ένθερμο ενδιαφέρον του κόσμου, το μυστικιστικό κλίμα που δημιουργήθηκε, η συγκινησιακή ατμόσφαιρα και το ενθουσιώδες χειροκρότημα ήταν η επιβράβευση της επιχείρησης 41 Street Café να συνεχίσει την προσπάθεια που εδώ και 13 χρόνια ξεκίνησε, προωθώντας την τέχνη και τον λόγο, δίνοντας δυναμικά το στίγμα της στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το