Τοπικά

Παρουσίαση βιβλίου για τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο 12 χρόνια από τον θάνατό του

Η Μητρόπολη Δημητριάδος διοργανώνει εκδήλωση – παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αρχιμανδρίτου Επιφανίου Οικονόμου, με τίτλο «Χριστόδουλος, Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού, 1974-1998».
Στη συγκεκριμένη μελέτη ο συγγραφέας καταθέτει προσωπικές μαρτυρίες και εμπειρίες ιστορικές για το ποιός ήταν ο Μακαριστός Χριστόδουλος ως Μητροπολίτης της Δημητριάδος. Φωτίζει την άγνωστη, στους πολλούς, περίοδο της θητείας του στην Μητρόπολη, την οποία υπηρέτησε για περισσότερα από 24 χρόνια και προσέφερε τα ωριμότερα και πιο δυναμικά χρόνια της ζωής του.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου, στις 7.00μ.μ., στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.
Για το βιβλίο θα ομιλήσουν:
Α. Ο Δημοσιογράφος κ. Γεώργιος Παπαθανασόπουλος και
Β. Ο Πρωτ. Δημήτριος Κατούνης, Εφημέριος του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου και Δ/ντής της Σχολής Αγιογραφίας «Δια χειρός».

Την επομένη ημέρα, Τρίτη 28/1, στον Μητροπολιτικό Ναό, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 12 ετών από τον θάνατό του, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το